Енергиен експерт: Да се надяваме, че след 20 години Великобритания ще стане член на ЕС отново

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:15 / 22.03.2023
1587
Много е трудно да се изчислят икономическите щети точно от Brexit, най-малкото защото Brexit съвпадна с последствията от COVID и от войната в Украйна и енергийната война срещу Европа. Тези три фактора се смесват и е трудно да се отдели онова, което е резултат от Brexit. Това каза в ефира на "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“ енергийният експерт Юлиан Попов.

На въпрос за това, че МВФ предвижда рецесия във Великобритания, той коментира, че е напълно възможно. "Аз гледам на подобни прогнози със известно съмнение, но да, очакванията за Великобритания са, че няма да може да върви в този темп, с който останалите европейски страни се развиват. Вероятно това е резултат от Brexit", анализира Попов.

По думите му когато Brexit се случи основната задача на всички е била да започне възстановяването на връзките между ЕС и Великобритания и това се случва в много отношения. "Покрай войната в Украйна се вижда колко важна и необходима страна е Великобритания в един такъв конфликт“, посочи енергийният експерт.

"Енергийните и климатичните политики свързват много тясно Великобритания с ЕС и това е голям провал, че британските чиновници, които бяха сред най-влиятелните в ЕК, трябваше да се оттеглят и от това Европа страда“, категоричен бе енергийният експерт.

Според него е "много важно да си дадем сметка, че Brexit беше много емоционално решение, но в същото време техническа грешка“.

"Да се надяваме, че след 20 години Великобритания ще стане член на ЕС отново“, заключи Попов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
31.01.2024 Политолог: Великобритания разби мит с Брекзит
04.01.2024 Великобритания с нова забрана, засягаща и българите
24.12.2023 Българите във Великобритания: Колко ще трябва да печелят годишно, за да вземат и семействата си при тях
21.07.2023 Ели Хауърд от ВВС: Брекзит не работи така, както беше представен
22.03.2023 Журналистът Васил Христов: 57% от британците твърдят, че Брекзит е провокирал повече проблеми, отколкото е решил
Още новини от Международни новини:
4.1 по скалата на Рихтер разлюля наша съседка!
Пречката, която спъва България за еврозоната
Нов пътен знак изненада шофьори в ЕС
Цената на кафето скача сериозно
Картина на Караваджо, струваща милиони, ще бъде изложена в музей ...
Въоръжени мъже са откраднали 70 милиона долара от Банката на Пале...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).