Джими Картър става на 97 години

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
12:07 / 01.10.2021
1105
Бившият президент на САЩ Джими Картър, най-старият бивш президент някога, ще отбележи тихо 97-ия си рожден ден у дома в югозападна Джорджия днес, съобщава Associated Press. Забавен от възрастта през последните години и поддържащ изолация по време на пандемията от коронавирус, Картър не планира никакви публични изяви, заяви прессекретарят Деана Конхелио в Картър център в Атланта. Работници в Националния исторически обект на Джими Картър записаха поздрави за бившия президент.

Десетки вече изпратиха ранни поздравления за рождения му ден, а много дори не споменаха демократичното председателство на Картър от 1977-1981 г. Вместо това те казаха, че са вдъхновени от пост-президентския живот на Картър, който включва доброволческа работа, авторство на множество книги, застъпничество за справедливост и години на преподаване в неделното училище. "Обичаме ви за вашата честност, последователност и за това, че сте толкова артикулирани“, се казва в едно съобщение. Много споделиха свои снимки с Картър и съпругата му Розалин, които празнуваха 75 години брак през юли.

Бившият президент е диагностициран с меланом, който се е разпространил в черния дроб и мозъка му през 2015 г., но е подложен на лечение и обявява, че е без рак четири месеца по-късно. Той е имал низ от падания, включително един, който го е оставил със счупен таз през октомври 2019 г., а напоследък е използвал проходилка, когато е на публично място.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).