Доналд Тръмп е новият президент на САЩ, Хилъри го поздрави!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (42)
10:09 / 09.11.2016
5943
Доналд Тръмп е избран за президент на САЩ, съобщи Асошиейтед Прес. Същото предаде преди малко и Си Ен Ен. Тръмп получава 288 електорални гласа, а Хилъри Клинтън - 215, предава CNN. Хилъри Клинтън се е обадила по телефона на Доналд Тръмп и го е поздравила за победата. 

Пред щаба на Хилъри Клинтън много хора очакваха тя да говори и евентуално да признае загубата си. Появи се обаче шефът на кампанията й и призова хората да идат да спят като обеща Клинтън да говори на сутринта, предаде CNN. Доналд Тръмп пристигна в щаба си от Тръмп Тауър и започна да говори пред събраните пред него хора. 

Той първо благодари на Хилъри Клинтън, призова за обединение, обеща да бъде президент на всички американци и да строи магистрали. За Доналд Тръмп са гласували главно белите американци, докато Клинтън е получила гласовете на афроамериканците и латиносите.

Виж коментарите (42)
Още новини от Международни новини:
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция
ЕС заплашва да спре приложението Tik Тok


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).