ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Доларът поскъпва с 5% до средата на 2015-та
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:55 / 01.01.2015Коментари (0)2238
©
Доларът ще поскъпне с 5% до средата на следващата година, с което ще продължи да подобрява силните си позиции спрямо еврото, които се наблюдават от април насам. Това прогнозира валутният дилър Александър Байков, който над 10 години търгува активно на валутните пазари. От април досега щатската валута поскъпна с 10% спрямо еврото, посочи той.

"Смятам, че доларът ще остане силен и ще се повиши поне през първото шестмесечие на 2015 г.", коментира Байков. Според него някои от данните за щатската икономика, особено позитивните данни за трудовия пазар бяха изненадващи и анализаторите са на мнение, че лихвите ще бъдат вдигнати преждевременно през 2015 г. Големият въпрос е дали САЩ ще успеят да задържат растежа през следващата година, посочи Байков.

По отношение на растежа на САЩ и глобалната икономика Байков коментира, че е рано да се радваме на трайно възстановяване.

По думите му в момента сме свидетели на временно възстановяване, а кризата от 2007 г. далеч не е приключила. Начинът на решаване на кризата чрез изливане на ликвидност не е трайно решение и проблемите ще се завърнат с пълна сила, като вероятно ще станем свидетели на нова криза през идните години, смята той. Гръцката криза все още не е преодоляна, някои европейски държави крият рискове за икономиката на ЕС, Япония е в стагнация, изолацията на Русия и още много подобни фактори ни отдалечават от подновяването на растежа, добави Байков.

Макар в момента да изглежда, че щатската икономика нараства, при появата на симптоми за забавяне или намаляване на растежа, кризата може да се върне отново, допуска той. "Силно се надявам това да бъде избегнато, но ако все пак се случи, златото ще изиграе своята традиционна роля като сигурно убежище и цената му ще се повиши", прогнозира още Байков.

Според него догодина златото ще се върне на нивата си от началото на 2014 г., което означава, че ще поскъпне с около 15%. Само за последните две седмици цената на благородния метал се увеличи с 5 на сто. През последните няколко месеца златото поевтиняваше, но по-значителен спад в цената му е малко вероятен, смята Байков. Първо, защото цената му сега е близо до себестойността. Въпреки че се очаква повишаване на лихвите в САЩ, от друга страна в Европа и Азия монетарните политики ще бъдат запазени без съществена промяна, което няма да бъде достатъчно, за да се задълбочи спада, допълни той.

По отношение на петрола очакванията са котировките да се запазят около текущите ниски нива. Факторите за това са както повишеното предлагане, така и неоправданите очаквания за икономически растеж. "Не смятам, че ситуацията ще се промени през следващата година, защото потреблението на петрол ще остане под нивата на предлагане", каза Байков. Усложнената ситуация в Близкия Изток и руско-украинската криза също се отразява на цената на петрола.

Рублата също ще остане под огромен натиск поради руско-украинската криза, сочат още прогнозите на валутния дилър. Централната банка на Русия смята, че икономиката ще стагнира през 2015 г. В добавка към ниските цени на петрола огромни капитали вече напуснаха Русия заради наложените санкции и процеса се засилва. Така че, лично аз бих стоял далеч от тази валута, каза Александър Байков.

Байков обясни, че изгражда прогнозите си за движението на валутите, използвайки стратегии за автоматизирана търговия. "Имам свои собствени индикатори и стратегии, които в комбинация дават ясни и прости сигнали за търговия, които се изпълняват автоматично и дават висок процент на успеваемост при нисък риск", обясни валутният дилър. И добави, че той участва консервативно. За да ограничи риска не реинвестира постигнатата печалба. С тази стратегия средномесечно постигам 20% доходност, поясни той.

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: