Черни с нова изненада: Политици като пениси

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
10:44 / 15.10.2009
3162
Чешкият скулптор Давид Черни готви нова изненада за чешките политици. Най-новият му проект ще бъде инсталиран в центъра на Прага и представлява експозиция от мъжки полови органи, които ще пръскат вода - нещо като фонтан. Пенисите символизират чешките политици, обяснява самият артист.

Пластиката преди всичко е „коментар към ситуацията в настоящия чешки парламент", казва Черни, цитиран от информационна агенция iDnes.cz.

Отделните мъжки полови членове ще са с различа големина. Всеки от тях ще е с дисплей, на който ще бъде изобразено името на конкретния политик.

Новият проект на Черни ще бъде изграден на спирката на метрото „Národní třída". Това е една от най-оживените метростанции в града, която обслужва линия Б. Тя е точно в центъра на новата градска част на Прага. Изложбата ще трае 20 месеца. През този период ще бъде преструктурирана и цялата метростанция.

Скандалният скулптор Давид Черни стана известен у нас след като изобрази България като турска тоалетна в проекта "Ентропа", който беше поръчан от Прага по случай ротационното председателството на ЕС. След протести от българското правителство България беше покрита с черно пано.

Наскоро чехът стана отново скандално актуален у нас, след като кметът на Пловдив Славчо Атанасов му забрани да влиза в общинското пространство на Баня "Старинна", където беше поканен за откриване на изложба.

Източник: news.bg

Виж коментарите (10)
Още новини от Международни новини:
В Гърция бият тревога
Цената на петрола се вдига, какво ще стане с бензина
Днес е Денят на Европа
Вижте тези десетки хиляди нови автомобили, Европа се дави от кита...
Любим на стотици хиляди хора плаж ще продължава да стои затворен
Престрелка пред имението на известен рапър, има тежко ранен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).