Британските власти забраниха на чужденци да дават съвети за "Брекзит"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:51 / 10.10.2016
2176
Британските власти са забранили на чуждестранните специалисти да дават съвети, свързани с излизането на страната от Европейския съюз. Такава правителствена директива е получило училището по икономика в Лондон (London School of Economics).

В нея се посочва, че от съвета на британското правителство по въпросите около "Брекзит" изключват всички чужденци-консултанти заради националността им, предаде "Гардиън", цитиран от economic.bg.

Според британската медия поетите мерки около отстраняването на чуждестранните експерти от дейността са свързани със страховете на правителството, свързани с евентуално изтичане на информация, която би повлияла негативно в хода на преговорите между Великобритания и ЕС.

Сара Хагеман, асистент в училището по икономика, разкрива, че британското правителство й е съобщило, че както нейните услуги, така и тези на други нейни колеги, които не са британци, вече няма да бъдат необходими.

Хагеман е уважаван академичен преподавател. Тя е работила в Лондон, Брюксел и Копенхаген и е била в Европейския институт на университета в продължение на 7 години. Родена е обаче в Дания, което й пречи да дава компетентни съвети по отношение на "Брекзит".


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Словакия е на "ръба на гражданска война"?
Пуснаха жалби срещу платформа за пазаруване
Премиерът на Словакия Роберт Фицо е поставен в изкуствена кома
44 земетресения край гръцки остров само тази сутрин
Лекари стабилизираха състоянието на Фицо
Словашкият премиер с кръвоизлив в корема


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).