Бомба е причината за смъртоносната влакова катастрофа в Русия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:27 / 29.11.2009
1175
На мястото на катастрофата на Невский експрес между Москва и Санкт Петербург са намерени парчета от взривно устройство и в момента те се изследват от експерти на

следствените органи,съобщи говорителят на следствието при федералната прокуратура Владимир Маркин, цитиран от ИТАР-ТАСС. Маркин потвърди, че сред версиите за трагедията, при която по потвърдени данни са загинали 26 души, се разглежда възможността за терористичен акт.

Движението на влакове през мястото на катастрофата отново е било спряно заради съмнителен трясък, наподобяващ шума от взрив. Руският президент Дмитрий Медведев свика съвещание за ликвидацията на последиците от катастрофата с Невский експрес. Съвещанието започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите.

Общо във влака е имало 682-ма души, 653-ма пътници и 29 машинисти и кондуктори. Според железопътната компания РЖД е възможно сред пасажерите да има трима чуждестранни граждани. Тази информация се проверява. Инцидента стана в просека в гора, където нямало покритие на мобилните телефони и спасителите трудно се добрали.

Това не е първото произшествие с "Невский експрес". На 13 август 2007 г. приблизително по същото време дерайлира подобен влак в резултат от терористичен акт. Пострадаха около 60 души. В различно време по подозрение за атентата бяха задържани седем души, но в крайна сметка останаха трима обвиняеми. На 25 ноември 2009 г. гражданинът на Ингушетия Макшарип Хидриев призна в съда, че е виновен в съучастие в организирането на взривяването на влака.

Източник: Ekipnews


Виж коментарите (1)

Още по темата (1):
28.11.2009 Над 20 загинали при тежка влакова катастрофа в Русия
Още новини от Международни новини:
Гореща вълна от Африка връхлита Балканите: 39 градуса в Гърция!
Почина актьор от велик филм
Уникални кадри от природен феномен, наблюдаван и в България
За пореден път арестуваха Грета Тунберг
Почина бизнесменът, смятан за "инвестиционната легенда" на всички...
Най-странното правило, което всички жени в кралското семейство тр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).