Байдън се обърка и стана водеща новина в световните медии

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:03 / 12.11.2022
2536
Лапсус на президента на САЩ Джо Байдън по време на срещата на върха на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) в Пномпен се превърна в медийна новина, предаде Франс прес.

"Бих искал да благодаря на премиера за лидерската роля, която играе Колумбия като председател на АСЕАН", заяви Байдън при откриването на срещата на върха на АСЕАН в камбоджанската столица, седнал до премиера на Камбоджа Хун Сен. Всъщност Камбоджа е ротационен председател на АСЕАН, а Колумбия дори не членува в групата, предвид факта че част от съвсем друг географски регион на света.

Изглежда, че Колумбия по някаква причина не излиза от мислите на Байдън, защото той допусна същия лапсус, когато говори пред журналисти, преди да потегли за Камбоджа, откъдето започна обиколката му в Азия за участие в три срещи на върха. "Потеглям за Колумбия", заяви той, но после бързо се коригира.

Лапсусът припомни и още по-сериозен гаф на вицепрезидентката Камала Харис. По време на визита на демилитаризираната зона, разделяща Северна от Южна Корея, тя заяви, че САЩ имат съюз със Северна Корея и това е един силен и траен съюз, припомня Франс прес.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Пречката, която спъва България за еврозоната
Нов пътен знак изненада шофьори в ЕС
Цената на кафето скача сериозно
Картина на Караваджо, струваща милиони, ще бъде изложена в музей ...
Въоръжени мъже са откраднали 70 милиона долара от Банката на Пале...
Русия обяви за издирване украинския президент


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).