Ад до Генуа! Десетки жертви след рухване на виадукт на магистрала!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:23 / 14.08.2018
8377
Нова голяма трагедия в Италия. Мостът "Моранди" на магистралата А10, която свързва Генуа със Савона и Вентимиля, рухна тази сутрин, съобщиха италианските медии. Част от виадукта увисна на десетки метри надолу, след като структурата му не издържа на тежестта. Десетки коли са полетели надолу.След експлозията на цистерна в Болоня, сега ужасът се разигра в Генуа, където се срути мост на една от ключовите транспортни артерии в града. В резултат десетки хора са загинали, има и множество ранени, съобщава "Ла Република". Засега властите не се ангажират с точна бройка на жертвите и пострадалите, тъй като продължават спасителните операции. На мястото на трагедията работят спасители с кучета, които издирват затрупаните хора. Има линейки и пожарникари.

Под руините има десетки премазани автомобили. Срутването е засегнало и жилищни сгради в близост до съоръжението. Инцидентът стана около 13 часа българско време. Мостът "Рикардо Моранди" е част от магистрала А10. Централната част на моста на практика липсва, като по-голяма част от отломките са паднали в река Полчевера. Причината за инцидента засега не е ясна. Преди срутването времето в Генуа беше много лошо. Движението по магистралата към момента е напълно спряно. Трафикът по моста "Моранди" винаги е много натоварен. Той играе важна роля за осъществяване на транспортните връзки с Франция и с летището на Генуа. Мостът е построен през '60-те години на миналия век и е ремонтиран многократно.

Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).