20 000 честват рождения ден на Путин

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
22:25 / 07.10.2022
1461
Членове на силите за сигурност в Чеченската република в Русия се събраха в столицата Грозни, за да отбележат рождения ден на руския президент Владимир Путин, предаде Ройтерс. Путин днес навършва 70 години.

На същото събитие лидерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин връчи на чеченския лидер Рамзан Кадиров отличието "Герой на ДНР" заради това, че Кадиров изпрати чеченски военни да се сражават на страната на руските сили в Украйна.

На честването на Путин и на награждаването на Кадиров присъстваха около 20 000 души. Събитието бе излъчвано от по чеченската телевизия. Сред силите за сигурност в пълно бойно снаряжение бяха и военни от батальона "Ахмад Кадиров", кръстен на името на бащата на Рамзан Кадиров, който едно време се бунтуваше срещу Москва, но после мина на страната на Русия. Той стана президент на Чеченската република през 2003 г., но бе убит от чеченски ислямисти в Грозни на следващата година.


Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).