150 евро глоба в Прищина за шофьори, които не са с косовски номера

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:33 / 22.11.2022
779
Европейският съюз и Сърбия с предупреждение за очаквано покачване на напрежението в Косово, след вчерашния провал на преговорите между Белград и Прищина за регистрационните номера.

След цял ден разговори между сръбския президент Александър Вучич и косовския премиер Албин Курти, с посредничеството на първия дипломат на ЕС Жозеп Борел, двете страни така и постигнаха съгласие по темата. Косовските власти настояват сръбското етническо малцинство да се откаже от регистрационните табели на автомобили, издадени от Белград.

От днес полицията в Северно Косово ще глобява със 150 евро шофьорите, които не са сменили номерата си с косовски. Очаква се това да доведе до сблъсъци. Около 50 хиляди сърби живеят на територията на непризнатото от Белград Косово, пише БНТ.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че трябва да бъдат положени всички усилия, за да не се стигне до ескалация на напрежението. Около 3700 миротворци от Пакта продължават да са разположени на територията на Косово.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Пречката, която спъва България за еврозоната
Нов пътен знак изненада шофьори в ЕС
Цената на кафето скача сериозно
Картина на Караваджо, струваща милиони, ще бъде изложена в музей ...
Въоръжени мъже са откраднали 70 милиона долара от Банката на Пале...
Русия обяви за издирване украинския президент


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).