"11 септември" организиран от евреи?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:51 / 28.08.2019
3146
Антисемитски листовки с текст за това, че евреите и Израел стоят зад атентатите от 11 септември, се появиха в Северна Калифорния, на около 30 мили от Сан Франциско.

Листовките са били разлепени през миналия уикенд по стълбове, витрини на магазини и сградата на средно училище в Новато – град с население 52 000 души.

В тях се казва, че израелци са танцували на мястото на разрушените кули близнаци, че евреин от Израел е спечелил милиарди от застраховки и че израелският премиер Бенямин Нетаняху бил оценил високо най-масовия терористичен акт в историята на САЩ.

В долната част на листа пише: "Събуди се, Америка!“

Началникът на полицията Адам Макгил призова гражданите да "противостоят на омразата“, но каза пред  Marin Independent Journal, че листовките са защитени от първата поправка и няма да има никакво разследване.

Нито една група не е поела отговорност за разпространението им.

Нанси Апел от Антидифамационната лига – организация за борба с антисемитизма, каза че в техния офис са получени множество обаждания по повод инцидента. "Това са стари стереотипи за 11 септември. Това е част от ръста на антисемитизма, който наблюдаваме като цяло“, каза тя, цитирана от mignews.com.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Вижте тези десетки хиляди нови автомобили, Европа се дави от кита...
Любим на стотици хиляди хора плаж ще продължава да стои затворен
Престрелка пред имението на известен рапър, има тежко ранен
4.1 по скалата на Рихтер разлюля наша съседка!
Пречката, която спъва България за еврозоната
Нов пътен знак изненада шофьори в ЕС


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).