Жени се потопиха в ледена река на километри от Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
16:10 / 19.01.2017
30718
Седем е любимото число на Лана. Затова тя се потапя седем пъти в ледената вода - така всяко натрупване, замърсяване от миналата година насам, ще се отмие и тя се чувства пречистена. Лана Петкова е украинка от Харков, живее в Пловдив и ръководи клуб за йога. 

Има немалко последователи в този богоявленски ритуал, далеч от официалните церемонии, разказва кореспондентът на БГНЕС от града под тепетата. Тази година след Лана тръгнаха двайсетина души, повече жени, както и две деца. Първо в реката се топна малко момиченце, а другото дете - момче, се отказа. 

По импровизираната пътечка до вирчето в река Първенецка над селото преминаха поне 15 души. Казват, че най-студено им е на краката, иначе водата не е толкова страшна. Обличането и събличането в снега става за секунди, в реката се стои също не повече от минута, а оживлението след това е голямо.

Човек предполага, че са необходими кой знае какви йога настройки, за да се решиш на такова нещо във време, когато повечето хора гледат изобщо да не излизат от къщи, а ако го направят, са като пашкули от шалове и шапка. 

Е, според Лана, това не е необходимо, просто влизаш и толкова. Стига да не си болен от сърце или полуразболян от някой докопал те вирус. Преди потапяне всеки се кръсти и си пожелава нещо, след излизането всички отиват да се стоплят на гореща супа в ресторантчето наблизо. 

Снегът вали, в Родопите е натрупал доста, но поне в реката няма лед. След тази незапомнено тежка зима поне двайсетина души от Пловдив могат да се хвалят, че са се къпали в реката. И са наистина пречистени.

Виж коментарите (5)

Още по темата (474):
20.04.2017 И утре студ, дъжд и сняг
20.04.2017 Циклонът "Петер" удари България! Шофьори с летни гуми закъсаха в снега!
20.04.2017 Сняг на парцали вали на хижа "Здравец" и "Копривките"
19.04.2017 Зимата се завръща утре, температурите рязко падат! Идат вятър, дъжд и сняг!
18.04.2017 Зимата се завърна с пълна сила! Вижте какво се случва на 20 минути от
Пловдив!
12.04.2017 EVN: Зимата свърши, започваме да ви спираме парното!
Още новини от Любопитни новини:
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря
Ново лице се присъединява към "Тази събота и неделя"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).