Защо да пием червено вино редовно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
20:38 / 14.01.2023
40271
Червеното вино трябва да се пие редовно, но това не означава да го консумирате ежедневно и то в неопределени количества. Съвсем спокойно можете обаче да си пийвате от рубинено червената напитка по 1 чаша дневно.

Тя се явява най-здравословният алкохол, който можете да приемате, защото червеното вино е естествен антиоксидант. Напитката понижава кръвната захар и способства за избистрянето на кръвта в човешкия организъм, което я прави подходяща и за хората, страдащи от диабет тип 2.

Заради съдържащите се във виното феноли, както и ресвератрол, то укрепва имунната ни система, предпазва ни от сезонни настинки и грип и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, включително инфаркт и инсулт.

Всичко това важи обаче единствено, ако пожелаете да поотпуснете с чаша червено вино за вечеря, но не и ако решите да се "наливате" или пък "напивате" с него.

Виж коментарите (3)
Още новини от Любопитни новини:
Автомобилът ви е "спрял да дърпа"? Какви са причините
Той е банкер от "Уолстрийт", български зет и влезе в надпреварата...
Превърна се във вирусна сензация – на 38 няма зъби, но снима клип...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
50-годишната Росица Пейчева, бременна в 7-ия месец: Благодаря, че...
Опасни трендове в социалните мрежи могат да доведат до рак на кож...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).