Забравяме за асансьорите на 13 май

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:14 / 09.05.2016
4233
Европейската инициатива Ден без асансьори ще се проведе за втора поредна година на 13 май (петък). Проектът в България се организира от сдружение BG Бъди активен, координатор на кампанията NowWeMOVE и ще се проведе в цялата страна. 

В събитието ще се включат хора, компании и институции от десетки европейски държави, като символично затворят асансьори и ескалатори и поканят всички желаещи да изберат стълбите.

Главната цел на Ден без асансьори е да съсредоточи общественото внимание върху значението на физическата активност и да демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие. Събитието е част от кампанията NowWeMOVE, която промотира ежедневната физическа активност и спорт за всички.

През 2015 г. близо 300 000 българи избраха стълбите вместо асансьора, а посланик на иницитивата бе Кристалина Георгиева, която взе активно участие и привлече след себе си хиляди последователи из цяла Европа. В България инициативата бе отразена във всички национални телевизии, както и в десетки традиционни и онлайн медии.

"Тази година очакваме още повече съмишленици, които да се включат в инициативата като символично затворят асансьорите или ескалаторите в сградата си и подканят посетителите и служителите си да се раздвижат в този ден", сподели Ласка Ненова, мениджър на кампанията за Европа, ръководител на сдружение BG Бъди активен и координатор на кампанията NowWeMOVE.

"Всички желаещи да се присъединят към инициативата ще получат безплатно промо и информационни материали, които да им помогнат за анонсиране и организиране на събитието и уведомяване на посетители и служители за ползите от използването на стълбите", разясни тя.

Всички дейности, част от Ден без асансьори, са доброволни, а достъпът до асансьорите и ескалаторите ще бъде гарантиран за хора с увреждания, намалена подвижност, заболявания и такива, които не желаят да участват в кампанията.


Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Нина Добрев пострада жестоко при инцидент с мотор 
Мария Бакалова ослепителна в Кан
Изписаха Росица Пейчева и бебето
Големи гласове идват в Пловдив
Успешен спортист, депутат и министър празнува днес
Любов от пръв поглед в семейството на двойка от "Един за друг"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).