Японски маратонец - кандидат за Гинес мина през Пловдив и протича Стария град

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:41 / 03.12.2009
4028
Претендентът за книгата на рекордите на Гинес - Шигеми Хазама премина през Пловдив. България е част от световната обиколка на японският маратонец с псевдоним Канпей Хазама. Той влезе на територията на страната ни  в края на ноември. И досега е скъсал над 50 чифта маратонки.

България е деветата страна през която преминава световната обиколка на маратонецът Шигеми Хазама, който кандидатства за книгата на рекордите на Гинес. Той ще пробяга близо 36 хиляди километра.  

Предизвикателството започва декември 2008 година в  Осака, Япония. До момента маршрутът преминава през Америка и европейските държави. 50 чифта маратонки къса той, докато стигне България. В Пловдив Хазама пристигна от Пазарджик. По магистралата. Задължителна за него е кърпата и слънчевите очила. На всеки 5 километра кандидата на рекорд почива до 5 минути, пие вода и се подкрепя с шоколад. Автомобил с маратонки го следва. Маратонецът пресмята, че за следващите 500 километра ще му са необходими 10 чифта спортни обувки. Водните участъци по маршрута преодолява с платноход. След България Хазама ще продължи към Турция, Иран и Китай, за да завърши отново в Япония през 2011 год.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ


Източник: ПОТВ

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
01.12.2009 Претендент за Гинес минава през Пловдив
Още новини от Любопитни новини:
Най-откровеното интервю на Андре Токев
Беше застрашен да бъде забравен. Днес обаче...
Снимат една от най-големите италиански продукции в България
"Мила ми, Венето..." - вечната и забранена любов на Ботев
Писателят Димитър Калбуров за баща си: Живеехме заедно, а не си г...
Най-после: Ненчо Балабанов и Катрин показаха прекрасната си дъщер...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).