Вижте на какво са фенове новият шеф на парламента и ослепителната му съпруга от Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:10 / 11.12.2021
14963
Най-младият председател на парламента в новата история на България – 34-годишният Никола Минчев, е щастливо женен въпреки крехката си възраст. От 6 години той е в брачен съюз с любимата си Силвия, с която имат връзка от преди да минат официално под венчилото. Юристът срещнал любовта на живота си именно в работните дела, защото красавицата, родом от Пловдив, е адвокатка досущ като него.

Двамата се венчават на пищно сватбено тържество през ранната есен на 2015 г., а любовта си скрепяват и с две дечица. Минчев, който е роден в Перник, е завършил 91-ва Немска езикова гимназия в столицата и Софийския университет. Там право е учила и неговата съпруга. Освен професията Никола и Силвия имат и друга обща страст – фенове са на футбола и обичат спорта. 34-годишният шеф на парламента не се колебал дълго по кой път да поеме, защото е потомствен юрист.

Оказва се, че майката на Никола – Весела Минчева, има славата на един от най-добрите специалисти по капиталовите пазари, уважаван арбитър в такива спорове. Тя е и първият председател на Комисията по ценни книжа след създаването ѝ. По-късно Весела Минчева е един от стълбовете в кантората "Гугински, Джингов, Величков и Кючуков“, в която и синът ѝ работи до преди да напусне през този септември, за да прави политическа кариера. Бащата на новия парламентарен шеф също е адвокат, специалист в наказателните дела.

Никола обаче не е първият политик във фамилията. Интересна част от биографията му е фактът, че прадядо му – Сирко Станчев, е бил два мандата депутат преди 9 септември 1944 г. Той е един от народните представители, подписали декларацията за спасяването на българските евреи. Бил е осъден на смърт от Народния съд. На негово име е кръстена улица в Златоград, а приживе той е бил и адютант на Цар Борис III, пише "Ретро".

Виж коментарите (0)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Любопитни новини:
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря
Ново лице се присъединява към "Тази събота и неделя"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).