Уникален концерт на 5 сцени, разположени на емблематични места в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:55 / 21.08.2018
7889
"Есенни истории с роял“ е името на откриващото събитие на тазгодишното издание на Есенен салон на изкуствата - Пловдив 2018. В един уникален концерт на 5 сцени, разположени на емблематични места в Пловдив на 1 септември, събота, на роял ще свирят прочути български музиканти, заедно с изпълнители от Държавна опера Пловдив, ученици от НУМТИ "Добрин Петков“ - лауреати на национални и международни конкурси, преподаватели и възпитаници на АМТИИ – Пловдив. В програмата са включени изпълнения на произведения от български и световни композитори, класика и джаз.

На първата сцена в Цар Симеонова градина до фонтана на Деметра  в 19.30ч. ще свирят Мичо Димитров – цигулка и Ирен  Капеловска – роял.  В програмата: Хендел, Моцарт, Чайковски, Крeйслер, Елгар, Шостакович, Прокофиев, Владигеров. Събитието е придружено от изложба на картини на Мичо Димитров.

На сцената на площад "Стефан Стамболов“ в  19.45ч. започва концертът "Талантите на Пловдив“ – изпълнение на деца, лауреати на национални и международни музикални конкурси. В програмата: Бах, Рахманинов, Шуман, Григ, Чайковски, Скрябин, П. Владигеров, Шопен.

На третата сцена - стълбите на "Каменица“ в  20.00ч. е концертът на Георги Черкин. В програмата: Шуман, Бетовен, Рахманинов, Шопен, Лист, Моцарт, Дебюси, Брамс.

На четвъртата сцена на Римския стадион в 20.15ч. започва Гала концерт на солистите на Държавна опера – Пловдив - Мариана Панова, Станислава Момекова, Георги Султанов. На рояла ще свири Ния Недкова.  В програмата: Пучини, Лехар, Верди, Калман, Херберт, френски шансони, канцонети.

На петата сцена на площада в началото на ул. "Абаджийска“ и ул. "Константин Стоилов“ в 20.30ч. джаз ще свирят музикантите от "Братанов трио“.

На петте места, след приключване на концертите започва предизвикателството "Роялът е ваш"! Роялите на петте сцени Ви очакват за Вашите първи музикални изяви пред публика или дори Вашите първи срещи с клавишите на инструмента!

След края на концертите роялите ще са на разположение напълно безплатно за всеки желаещ за изява в рамките на 1 час. Станете новата музикална звезда на Пловдив или открийте своя неподозиран талант!

Роялите са предоставени напълно безплатно от "Рунитон“.

В случай на неблагоприятни метеорологични условия концертите по програмата ще бъдат преместени на 2 септември.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
50-годишната Росица Пейчева, бременна в 7-ия месец: Благодаря, че...
Опасни трендове в социалните мрежи могат да доведат до рак на кож...
Режисьорът на "Уроците на Блага" е готов с нов шедьовър
50 години група "Фактор": Музиката, любовта към рока и приятелств...
Шеф Кустев с изненадващ ход, ето къде ще го видим
Мариан Бачев продавал пуканки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).