Удостоиха Весо Червения със званието "Почетен гражданин на Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:41 / 18.11.2008
2996
Председателят на Общински съвет Пловдив Илко Илиев връчи на основателя на легендарната джаз формация "Бели, Зелени, Червени" Веселин Николов званието почетен гражданин на Пловдив. Видимо развълнуван, Весо Червения сподели:

"Първо, искам да изкажа моята благодарност към кмета и тези, които са гласували за това отличие. Аз съм кореняк пловдивчанин и винаги всичко съм правил за Пловдив. Трябва да кажа, че гордо съм развявал българския трибагреник навсякъде по света, но когато гледам от чужбина, ми се плаче за България. Единствено културата ни е на световно ниво и Пловдив е най-важният град за това. Навремето бях в Западна Германия и там ми показаха една карта за развитието на западногерманския джаз. Пловдив беше отбелязан с голяма черна точка, а София изобщо я нямаше на картата. Искам да кажа нещо на хората, които управляват града - направете така, че пловдивската култура да я бъде, направете така, че културата да стане. Много бих искал да видя един световен оперен фестивал на Античния театър с големи световни имена в него."  

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Стефан на Гала показа дъщеря си, която е абитуриентка тази година...
Главчев: На никого в правителството не му е хрумвало да увеличава...
Полина от Hell’s Kitchen стана фолкпевица
Шокираща сцена на изнасилване в новия филм на Мария Бакалова, къд...
На вкус горчи, но е истински помощник в борбата с кистите
Звездомания тресе Кан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).