Търсят доброволци за Нощта на музеите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
20:56 / 31.07.2011
2933
Свободни позиции за доброволци, желаещи да се включат в седмата Нощ на музеите и галериите - Пловдив, са обявени от фондация "Отворени изкуства", базов организатор на проявата. Събитието ще се състои на 17 септември, а кандидатите за помощник-уредници, отговорници брандиране и помощник-артисти трябва да подадат заявленията си до 15 август.

За всяка от позициите има определени изисквания за периода на заетостта, както и критерии за съответствие на работата. Помощник-уредниците - общо 60 на брой - ще бъдат ангажирани почасово от 12 до 17 септември. Те ще се запознаят с конкретната институция, както и със събитието, организирано от нея в Нощта на музеите и галериите. В самия ден, на 17 септември, от 11 до 1 ч. помощник уредниците ще информират посетителите в изложбените пространства, ще регулират броя на хората в залите и ще следят за спазването на реда.

Кандидатстващите за позицията отговорници брандиране - търсената бройка е 4 души - ще бъдат заети почасово от 1 до 17 септември. Те ще снабдяват всички музеи и галерии с рекламни материали, а доброволците - с баджове и рекламни тениски. Освен че ще оказват помощ при брандиране на местата, включени в Нощта на музеите и галериите - Пловдив, те ще осъществяват наблюдение за спазване на всички изисквания към участниците в проявата.

10 души се търсят за позицията помощник-артисти. Те ще бъдат заети в периода от 1 до 17 септември. В задълженията им са включени подкрепа на автора за техническа реализация на артистичния му проект, организационна помощ гостите на Нощта на музеите и галериите - Пловдив 2011, комуникация между фондация "Отворени изкуства" и артистите, както и между артисти и медии.

Позициите на доброволци са подходящи за студенти с артистична насоченост, с хуманитарни и културологични специалности, следващи журналистика и комуникации, ученици, както и за онези, които имат интерес в областта на културата и желание да се включат в събитието. Всички ще получат свидетелство за извършен доброволен труд и рекламни сувенири.

Доброволците ще имат възможност да придобият поглед над културните институции в Пловдив, да натрупат ценен опит в организирането на мащабно културно събитие от градски тип и, разбира се, много да се забавляват, поемайки отговорност като едно от лицата на Нощта на музеите и галериите - Пловдив 2011.

Кандидатстващите за доброволци трябва да имат възможност за пребиваване в Града под тепетата, да изпратят кратко описание за себе си и на интересите си плюс снимка на e-mail: info@openarts.info. Добре е да посочат дали имат опит в работата с фондация "Отворени изкуства" и за коя точно позиция кандидатстват. Всички одобрени доброволци ще преминат обучение, което ще се проведе на 1 септември от 10 до 14 ч. Повече информация може да се намери на www.openarts.info, www.gallery-night.info/, www.gallery-night.info/blog/, www.youtube.com/user/museumgallerynight, www.twitter.com/museumnight, www.facebook.com/museum.night.plovdiv.


Виж коментарите (1)

Още по темата (13):
19.09.2011 Хиляди посетиха "Нощта на галериите и музеите"
18.09.2011 Над 120 деца рисуваха в Дома на художниците в Нощта на музеите и галериите
17.09.2011 Промяна в движението на МПС заради "Нощта на музеите"
17.09.2011 "Нощ на музеите и галериите" за седми пореден път в Пловдив
16.09.2011 "Нощ на музеите и галериите" за седми пореден път в Пловдив през уикенда
14.09.2011 Изложба на мароканска художничка за "Нощта на музеите"
Още новини от Любопитни новини:
Обрат! Ергенката Надежда дава втори шанс на Алек
Бурите са били много силни, изместили са центъра на земното магни...
Любимец на зрителите взе ресторанта на шеф Токев
Гадателката, предсказала смъртта на иранския президент в ефир, пр...
Един от най-обичаните водещи у нас се обясни в любов
Надежда от "Ергенът" стряска с вида си, малко е прекалила с филър...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).