Токев се връща на работа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:02 / 18.08.2022
5916
"От 1 септември започвам работа. В момента си почивам и презареждам батериите. Всеки може да ме намери, не се крия и напълно осъзнавам грешката си."

Това сподели пред "България Днес" топготвачът Андре Токев, който излезе предсрочно от затвора. Той изтърпя 4 месеца и 16 дни от наказанието 7 месеца затвор, което му бе наложено, след като на 30 октомври м.г. бе хванат да шофира пиян на Околовръстното в София. Тогава кръвната му проба отчете наличие на 1.7 промила алкохол. Токев може да се върне отново зад волана, след като Софийският градски съд прие, че е осъзнал вината си и се е поправил в затвора, и отмени забраната му да шофира.

"Вътре в затвора не е купон, но съм доволен, че успях с малкото продукти и нивото на готвене там да науча хората, които работят с мен, как да ги използват. Създадох навици и дисциплина. Когато влязох, в столовата нямаше много хора. След моето идване всички вече я посещават. Най-хубавото е, че храна в затвора вече не се изхвърля, както се казва, не се дава на прасетата, не отива всичко за тях", казва Токев.

Освен че променил хранителните навици на хората вътре, Токев създал и проект за социализиране на всички - да играят на видеоигри, да спортуват, да участват в отбори в различни спортове.

"Всичко, което ми се случи, за мен е урок и аз си го научих. Смятам и присъдата си за справедлива", сподели един от най-добрите мастършефове в България.

До присъдата му се стигна, след като в началото на годината съдът одобри споразумение на Токев с прокуратурата и го наказа с присъда от 7 месеца затвор за шофиране след употреба на алкохол. Към наказанието му беше добавена и предишната условна присъда от 3 месеца затвор, която също трябваше да бъде изтърпяна ефективно, и общото му наказание беше 10 месеца затвор. По време на делото Токев прекара два месеца под домашен арест, който се зачита за излежано време и се приспада. На финала той трябваше да прекара общо 9 месеца в затвор.

Според съда основният въпрос в случая е дали Токев е дал достатъчно доказателства за своето поправяне. Затворническата администрация, чието становище се изисква в процедурата по условно предсрочно освобождаване, бе изразила отрицателно становище за Токев. Според служителите в затвора целите на наказанието не са изпълнени, оценката от рецидив е непроменена, има и план за поправяне, който не е изпълнен, заради което наказанието трябва да се изтърпи изцяло.

Според съда обаче част от изводите на затворническата администрация са необосновани и неправилни. Съдът посочи, че в процеса на адаптация Токев е демонстрирал много добри комуникативни умения, бил е спокоен и балансиран, без прояви на агресия, което потвърждавало липсата на зависимости, включително и алкохолна. Не е бил наказван нито веднъж и се е отличавал с безупречна дисциплина.

След всички перипети Токев бе пуснат на свобода. До всичко това се стигна, след като на 30 октомври м.г. готвачът шофирал мерцедеса си без една гума, а останалите три били спукани. Освен това той се движел в интензивен трафик на Околовръстното шосе в София. На тел. 112 са били подадени множество сигнали от притеснени граждани, а по-късно бил спрян от полицейски екип, а на униформените обяснил, че е спукал гума. После се оказа, че готвачът е с алкохол в кръвта.

Виж коментарите (0)

Още по темата (39):
17.02.2024 Шеф Токев: Намалих ресторантите си. Израснали сме с тази психология като деца – пийни да свикнеш
21.12.2022 Шеф Токев отново се качи на злополучния пикап
18.10.2022 Шеф Токев се завръща при тенджерите и черпаците
05.09.2022 Шеф Токев сподели интересна случка от затвора и заяви: Не ми се пие алкохол
20.07.2022 Шеф Токев: Просто нямам думи
20.07.2022 Апелативният съд потвърди предсрочното освобождаване на шеф Токев
Още новини от Любопитни новини:
Бивша на Григор Димитров обра точките на Met Gala 2024
Храните, които подуват корема
Голяма наша актриса има рожден ден днес
Този тийнейджър решава, че след като завърши училище, ще живее въ...
Софи Маринова на една сцена с голямата Лили Иванова
Жената на Иво Аръков по чудо се е разминала от голяма трагедия: В...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).