Тест с холтер за кръвно налягане

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:33 / 25.02.2019
25458
Тестът с холтер традиционно се прави след обикновена електрокардиограма, особено ако тя не дава достатъчно информация на лекаря за състоянието на вашето сърце.

Вашият лекар използва информацията, заснета на холтера, за да разбере дали имате проблем със сърдечния ритъм. Ако стандартният холтер мониторинг не прихване неравномерния ви ритъм, Вашият лекар може да предложи безжичен холтер, който може да работи в продължение на седмици.

Някои лични устройства, като например смарт часовници, предлагат мониторинг на електрокардиограмата и измерване на кръвното налягане. Попитайте Вашия лекар, ако това е вариант за Вас.

Защо е необходим тест с холтер?

Ако имате признаци или симптоми на сърдечен проблем, като например нередовен пулс (аритмия) или необясним припадък, Вашият личен лекар може да назначи тест, наречен електрокардиограма. Това е кратък, неинвазивен тест, който използва електроди, прикрепени към гърдите ви, за да провери ритъма на сърцето. 

В повечето случаи електрокардиограмата не намира нередности в сърдечния ви ритъм, защото сте вързани към машината само за кратко време. Ако признаците и симптомите Ви подсказват, че това може да е в следствие на нередовен сърдечен ритъм, Вашият лекар може да нареди носенето на холтер монитор за един ден.

Вашият лекар може също да поръча поставяне на холтер за кръвно налягане.

Няма рискове, свързани с носенето на холтер, освен възможния дискомфорт или дразнене на кожата, където са поставени електродите.

Въпреки това, холтерът не трябва да се мокри, за да не се повреди. Не плувайте или не се къпете през цялото време, през което носите своя холтер. Въпреки това, ако имате безжичен холтер, ще ви бъде показано как да изключите и свържете отново сензорите и монитора, така че да можете да се къпете.

Холтерите обикновено не се влияят от други електрически уреди и медицинска техника и консумативи. Но избягвайте металните детектори, магнити, микровълнови печки, електрически одеяла, електрически самобръсначки.

Ако Вашият лекар препоръча мониторинг с холтер, устройството ще бъде поставено по време на насрочена среща. Освен ако Вашият лекар не ви каже друго, планирайте да се къпете преди тази среща. Повечето монитори не могат да бъдат премахнати и трябва да се държат сухи, когато започне мониторинга.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Превърна се във вирусна сензация – на 38 няма зъби, но снима клип...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
50-годишната Росица Пейчева, бременна в 7-ия месец: Благодаря, че...
Опасни трендове в социалните мрежи могат да доведат до рак на кож...
Режисьорът на "Уроците на Блага" е готов с нов шедьовър
50 години група "Фактор": Музиката, любовта към рока и приятелств...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).