Съвет към дамите: Не стойте с мокър бански дълго време!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:06 / 04.08.2022
9429
Представете си горещ летен ден, който прекарвате на пясъчния морски бряг, на реката или просто на село. Всеки от тези видове отдих няма да мине без бански костюм. Влизате във водата и след половин час, например плуване, мислите, че трябва да изсъхнете на слънце и да си направите нови слънчеви бани направо в мокър бански. Правилно ли е? Разбира се, че не, защото мокрите бански могат да причинят непоправима вреда, съветва "Actualno.com".

Първо, мокрият бански може да предизвика вагинална гъбична инфекция. Това е най-често срещаната гъбична инфекция сред нежния пол, с която се сблъсква почти всяка жена. Всяка представителка на нежния пол има гъбички във влагалището, но инфекцията възниква само в случай на ph нарушения. Това например може да се случи, ако бактериите, които обикновено контролират популациите от дрожди, не могат да си свършат работата. 

Рискът да "прихване" болестта е още по-голям, ако момичето не смени мокрия си бански с чисто и сухо бельо. Продължителното носене на мокър бански може значително да увеличи риска от инфекция. Но в същото време самият той е по-често провокиращ фактор, а не източник на инфекция.

Ако се чудите дали мокрият бански може директно да причини гъбична инфекция, то отговорът е категорично не. Но може да увеличи рисковете. И всичко зависи от това колко време сте прекарали в него. Така че гъбичките може да виреят в застояла, влажна и топла среда. Именно такава атмосфера се създава вътре в мокрия ви бански. В същото време самото плуване причинява инфекция.

Вагиналната гъбична инфекция ще причини различни проблеми: сърбеж, парене, отделяне, миризма.

Второ, мокрият бански може да причини болезнен обрив. В рамките на три до четири минути след като излезете от водата, дерматофитните гъбички започват да се размножават във влакната на мокрия бански. Най-активният процес протича в гънките на кожата, на повърхността на бедрата и в слабините.

При такъв проблем се наблюдава силно зачервяване на кожата. Трето, опасността очаква дамите, посещаващи басейни, които са пълни с вода с хлор.

Въпреки факта, че е в състояние да се дезинфекцира водата и да предотврати вредните ефекти от различни заболявания, тя също предполага известна опасност.

Това ще провокира образуването на горните проблеми в областта на слабините, ако не свалите мокрите си бански веднага след къпане, а освен това е добре да изперете добре банския си след използването му. Като цяло престоят в хлорирана вода е изключително вреден за жените.

В края на краищата хлорът променя нивото на pH на вагиналната лигавица, "отмива“ полезните бактерии, които бързо се заменят с условно патогенни, провокирайки развитието на различни инфекции. И накрая, мокрият бански може да причини хипотермия в тялото ви. Дори и на жаркото слънце. Контактът на мокра тъкан с ингвиналната област може да охлади пикочно-половата система, което ще доведе до обостряне на цистит.

Виж коментарите (1)

Още по темата (936):
14.08.2023 "Който влезе, не излиза": По Южното Черноморие е страшно
08.08.2023 Хора вдигат ръце: Всичко е унищожено
21.07.2023 Ето я голямата и кичозна къща на богатата ромска фамилия, обядвала за 650
лева
01.11.2022 Взе повече туристи предпочитат да почиват на къмпинг
28.10.2022 Вижте колко хиляди нарушения са открили по нашето море това лято
17.10.2022 Здравко от "Биг Брадър": Съпругата ми се радва, че не съм богат
Още новини от Любопитни новини:
Превърна се във вирусна сензация – на 38 няма зъби, но снима клип...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
50-годишната Росица Пейчева, бременна в 7-ия месец: Благодаря, че...
Опасни трендове в социалните мрежи могат да доведат до рак на кож...
Режисьорът на "Уроците на Блага" е готов с нов шедьовър
50 години група "Фактор": Музиката, любовта към рока и приятелств...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).