Стояна към Ивана: Край, дотук! Ще ходя с друга певица!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:06 / 08.04.2024
5394
В попфолк бранша истинско приятелство между певици може и трудно да устоява на времето, интригите и конкуренцията, но дружбата между Ивана и бузукарката Стояна е тъкмо такава. Неразделни са от близо 30 години и макар често да са се карали и дори да се заплашвали, че ще прекъснат съвместната си работа, а и приятелството си, до раздяла така и не се е стигало.

"Тя ми е като сестра", споделяла е певицата на народа, която 31 януари празнува 55-тия си рожден ден. В началото на кариерата й дори имало слухове, че двете са лесбийки, което искрено ги разсмивало.

Всъщност, двете стават известни тъкмо в тандем. Ивана пее от дете, тъй като е от род на музиканти, но в младежките си години е имала други планове за професионална реализация. 

Хитовата изпълнителка, която е от Айтос, е завършила Финанси в Стопанската академия в Свищов и може би щеше да поеме по друг път, ако по време на учението си не се бе омъжила. Ивана ражда дъщеря си Теодора през 1993 г., като малко по-късно се развежда с баща й. За музикална кариера не крояла съществени планове. 

Дори след успешното си представяне едно лято с оркестъра на своя баща в заведение край морето. Ваня, както е рожденото й име, замествала певицата, която работела с татко й – дългогодишен акоредионист, и колегите му музиканти. "Баща ми дойде и каза: "Обличай нещо и тръгвай", споделяла е Ивана. Тя започнала да пее по заведения, като изпълнявала предимно гръцка музика, покрай която и среща Стояна.

Двете се запознали в ресторант в Ямбол. Ивана отишла в заведението, понеже чула за жена, която свири майсторски на бузуки  нещо особено рядко дори за Гърция. Вече на място се убедила в таланта и професионализма на Стояна и веднага й предложила съвместна работа. 

Темпераментната бузукарка обаче отказала, понеже щяла да кандидатства в музикалната академия в Пловдив. По-късно, когато променила плановете си, Стояна се обадила на Ивана и се уговорили да опитат да работят заедно за пробен период. Оттогава са неразделни. Ивана толкова я обича, че не си представя кариерата си без нея.

Преди време певицата сподели за участие, на което отишла без сценичната си половинка. Стояна тогава била бременна със сина си. "Имах чувството, че половината мен я няма", призна Ивана.

Хитовата изпълнителка продължава да ходи по участия с приятелката си и след като стартира професионалната си музикална кариера. До нея Ивана стига пак в тандем със Стояна. Двете работели в заведение в Приморско, когато една вечер управител на комплекса на "Пайнер" в Харманли - "Приказките", ги поканил за изява. 

Дамите се съгласили и с голямо вълнение се отправили към новото си работно място след края на летния сезон. Когато влезели в ресторанта, разбрали, че стилът на работа в него е доста по-различен. Оркестърът трябвало да е музикален фон, докато клиентите вечерят. Само че като певица Ивана е свикнала да излиза на сцената с гръм и трясък. Такъв артист е, че ако не привлече вниманието на публиката още с "добър вечер", няма да има усещането, че си върши добре работата.

Това се харесало на управата на ресторанта. Впечатлен бил и шефът на "Пайнер" – инж. Митко Димитров, който дошъл да гледа представянето на Ивана още първата вечер, когато със Стояна стъпили на сцената в "Приказките".

"Дай да те правя звезда", казал той на Ивана и изразил учудването си, че досега не е имала подобно предложение. Все пак вече била на близо 30 години – твърде късна възраст, за да стартира професионално една кариера.

"Аз нямах никакви амбицията да ставам известна. Беше си ми добре така", признава Ивана. Искала, разбира се, и все си мислела, че някой ден ще пробва да си пробие път до голямата сцена, но като че ли го отлагала заради текущи задачи. Днес е благодарна за така стеклите се обстоятелства, които я отвели до решението да стартира професионалната си кариера. Музиката, казва Ивана, изпълва душата й. Не приема работата си като такава, защото я върши с удоволствие.

Щастлива е и, че вече близо 30 години е на сцената със Стояна. Двете са все така близки приятелки, макар че се е случвало да се карат и даже в гнева си да се заплашват, че ще поемат по различни пътища. Обикновено скандалите  им били свързани с музика. Просто споровете им излизали извън рамките полезната дискусия за дадена песен. 

"Край, дотук! Ще ходя с друга певица!", крещяла Стояна, като се ядоса. 

"Добре, заминавай си!", отвръщала й Ивана. Всеки такъв скандал винаги приключвал с прегръдка. Певицата е и кръстница на сина на приятелката си, припомня HotArena.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6484):
23.05.2024 Семейството на Ралица Паскалева с екскурзия на Витоша
23.05.2024 Васил Найденов: Мъчно ми е за всички пенсионери в България
23.05.2024 Футболен национал заведе "Мис Вселена България 2015" на романтична екскурзия в Бали
23.05.2024 Емрах още е влюбен във Веси, пуска й тайни съобщения
23.05.2024 Алек не изпитвал чувства към Маги и Надежда
23.05.2024 Актриса от Драмата, известната от "Войната на буквите", ще става майка за първи път
Още новини от Любопитни новини:
Родители фалират покрай абитуриентските балове на децата си
50-годишната Росица Пейчева разкри името на бебето
Обрат! Ергенката Надежда дава втори шанс на Алек
Бурите са били много силни, изместили са центъра на земното магни...
Любимец на зрителите взе ресторанта на шеф Токев
Гадателката, предсказала смъртта на иранския президент в ефир, пр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).