ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
След 50 години брак те са все по-влюбени
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:29 / 13.05.2024Коментари (0)2372
©
"Не съм в България. На брега на Средиземно море съм. Тази година реших рождения си ден да отпразнувам на романтична ваканция само в компанията на съпруга ми. Той го заслужава. Аз го заслужавам. Прекрасно е, че и след 50 години заедно още се държим за ръка“, споделя Анета Сотирова.

Анета е не само една от най-талантливите, но и най-усмихнатите български актриси. Тя е родена на 8 май 1948 г. в София. Завършва ВИТИЗ в класа на проф. Кръстьо Мирски. Играе в много театрални пиеси като "Три сестри“ от Антон Чехов, "Догодина по същото време“ от Бърнард Слейд, "Свекърва“ от Антон Страшимиров. В киното дебютира с лентата "Сватбите на Йоан Асен“, където влиза в образа на Белослава. По-късно това име дава на дъщеря си, която се превръща в успешна поппевица, пише Минаха години.

Тогава, когато Карамитев я избира за Белослава, Анета е много щастлива, защото е посочена сред цяло съзвездие, а я те е единствената дебютантка на кастинга.

"Възхищавала съм се на Апостол Карамитев още като ученичка, защото той живееше на съседната улица и често го гледах от терасата. Ходеше винаги гордо изправен, съсредоточен, излъчващ такова очарование и респект. Просто беше човек от друга планета. Много сърдечен и с нас студентите. За мен най-великото нещо, без изобщо да знам, че след това ще изиграя дъщерята на цар Иван Асен беше, че когато бях приета вече и се срещнахме във ВИТИЗ на стълбите, той сложи ръка на главата ми и каза: "Анета, толкова те исках в моя клас, но тук има старшинство. Това ми стигаше“, вълнува се и днес за срещите си с големия Апостол Карамитев актрисата.

Д-р Борислав Стоянов е втори съпруг на актрисата. "Имала съм две любови в живота си. Ученическата – с Росен Босев, с когото пишехме и бяхме заедно с литературните кръжоци. Учехме заедно в 35-о, руското училище. Аз бях на 16, той на 18 години. Той си пишеше, пътуваше, а аз трябваше да замина по разпределение във Врачанския театър. Срещата ми със страстта, с оженственяването се случи, когато срещнах настоящия ми съпруг“, обяснява Анета. Срещнали се в Клуба на културните дейци във Враца. Сотирова – надута софиянка, сядала на една маса, а срещу нея на стола поставяла голям плюшен тигър. "Отивам, сядам, отговарям, ако някой ме пита нещо, но многознатичелно поглеждах към тигъра и му казвах: "Виждаш ли къде попаднах!“. Представям си как са се подсмихвали хората около мен“, черви се при спомена Сотирова. Намерила си майстора все пак в лицето на Борислав.

Семейството устоява на бурите на брачния живот вече над 50 години. Анета смята, че това е кармична среща, така е трябвало да се случи, въпреки перипетиите, които са имали. "Много пъти човек, ако е с по-слаба психика, или пък това не е неговата среща, е можел да завие зад ъгъла и да си продължи живота. Научила съм, че човек трябва да бъде уважаващ и обичащ себе си, за да може да дарява с любов и другите“, категорична е Анета.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Евроизбори 2024
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Парламентарни избори 2024
Полицай простреля 19-годишен в Плевен
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: