Роденият в Сърница Реджеп Бадев спечели 100 000 лева и титлата в "Hell's Kitchen"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
23:03 / 21.05.2020
22850
Израсналият в Италия, но роден в град Сърница Реджеп Бадев спечели 100 000 лева и титлата "най-добър професионален готвач" в България. 30-годишният шеф, който работи в голям комплекс в Германия, е големият победител в третия сезон на световно известното кулинарно състезание Hell's Kitchen.

Освен парите, Реджеп получава и договор за работа в заведение на шеф Виктор Ангелов.

Негов опонент за голямата награда бе пловдивчанинът Атанас Балкански.

Вярвайте в себе си и в мечтите си, винаги може да ги постигнете, каза развълнуваният Реджеп, секунди след като шеф Ангелов изкрещя неговото име.

Битката за победа беше "кървава", но равностойна. Така наречените "ходеща енциклопедия" и "италианчето" премериха сили с кулинарни шедьоври и безупречни умения в кухнята. Те сътвориха първите си авторски менюта като шеф готвачи на отбори, които сами си избраха сред бившите участници в третия сезон на шоуто и ръководиха с желязна дисциплина по време на финалната вечерна резервация.

Първата задача бе оригинално многокомпонентно ястие, като двамата кандидати за наградата можеха сами да избират продуктите, с които да готвят, но шеф Ангелов ги задължи да използват пет техники за приготвяне на храната - тиган, грил, сувит, еспума и дехидратиране. Времето за готвене бе 60 минути.

С помощта на миналогодишния победител в Hell"s Kitchen България - Веселина Чилева и сребърния финалист Никола Симеонов, Реджеп и Атанас сътвориха ястия от висока класа. Освен изключителни техники и отношение към приготвянето на храната, двамата демострираха и завидни стратегически умения.

26-годишният Атанас заложи на сьомга, приготвена на сувит с грилована тиквичка, хрупкаво гнездо от картофи с дехидратирани маслини, майонеза от левурда и див чесън, чушка на грил в основата и еспума.

Конкурентът му пък представи френско петле на сувит, гъши дроб, чипс от патат и крекери от картофи, както и риба на тиган и дехидратирани домати.

Първоначално шеф Ангелов заяви, че еспумата на "италианчето" е твърде сладка, но след като я опита в комбинация с останалата част от ястието, отсече, че балансът на вкусове е съвършен.

Така Реджеп получи правото да избира своя отбор първи. Отборите бяха съставени от отпадналите участници във формата.

За първи път техни авторски менюта се сервираха в ресторанта на Hell"s Kitchen, който отвори врати за своята финална резервация със специални гости - екипът на предаването. Наско обаче заложи на сигурното, а Реджеп реши да импровизира. За последен път в третия сезон на шоуто двете кухни отново заработиха, но този път с нови диригенти - Реджи в синята, а Наско в червената кухня.

На финала Реджеп успя да отново да победи Атанас, като приключи издаването на десертите с по-добро темпо от него.

"Когото и да избера. няма да сгреша. И двамата сте виртуозни готвачи, но от победителя очаквам много повече. Той трябва да е крайно взискателен към себе си и околните, да е непреклонен пред трудностите, да е лишен от комплекси и задръжки в кухнята, да е достатъчно разкрепостен, за да разкрива нови хоризонти. Такъв човек е Реджеп". С тези думи шеф Ангелов безапелационно избра шампиона в тазгодишното шоу, пише дир.бг.

Реджеп Бадев е на 30 години от Сърница, но от 5-годишен живее в Италия, а зад гърба си има италианската кулинарна академия Грималди. Той влезе в Hell’s Kitchen България със стил и самочувствие. От самия старт на риалитито се обяви за най-добрия готвач в "Кухнята на Ада" и още от началото на сезона даде заявка да стигне до финала. Той успя да защити това твърдение и с реализираните си близо 20 индивидуални и отборни победи в състезанието. Реджи демонстрира невероятен хъс за победа, трудно преживяваше провалите, но показа, че високото му самочувствие не е без покритие, сътворявайки истински кулинарни шедьоври.

Атанас Балкански е на 26 години от Пловдив. Потомствен кулинар, той влезе в шоуто като резерва, но бързо завоюва мястото си на майстор-готвач, който не бива да се подценява. Именно "доброто момче“ първо спечели своята черна куртка, демонстрира енциклопедични кулинарни знания, прецизност и завидни умения в кухнята. Не една негова чиния впечатли шеф Виктор Ангелов. Но това, което дълго време не успя да покаже са така важните лидерски качества. В края на състезанието Атанас демонстрира, че е успял да надскочи себе си и се наложи като авторитет сред останалите.

 

 


Виж коментарите (0)

Още по темата (1614):
18.06.2021 Нешка Робева: Направих грешка, въпреки че Ванга ми я предсказа
21.05.2021 Световноизвестен актьор пусна кадър от Пловдив във фейсбук, помоли за
услуга
19.03.2021 Общинска болница набира доброволци за COVID отделението си
21.02.2021 Любимка на хиляди българи иска ваксина
28.01.2021 Васил Найденов си издейства пенсия от 500 лева
17.09.2020 Криско ще се пробва и като актьор в наш сериал
Още новини от Любопитни новини:
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Никога не сте виждали такава градушка, все едно летят павета
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).