Робот-хуманоид изуми с човешките си реакции

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:45 / 03.12.2021
3802
Роботът хуманоид "Амека“ впечатли технологичната общност със своите действия, които трудно могат да се различат от човешките. Във видео се вижда как "Амека“ привидно се "събужда“.

40-секундният клип е видян над 10 млн. пъти за по-малко от седмица.

Хуманоидът е сив на цвят, но няма полови или расови белези. Компанията го описва като "най-технологично усъвършенстваният робот с човешка форма“.

"Причината да направим робот-хуманоид е, за да взаимодейства с хората. Човешкото лице е комуникационен инструмент, затова го създадохме максимално експресивно“,  каза основателят на Engineered Arts Уил Джаксън пред "Ройтерс“.

Компанията има дългогодишен опит в създаването на хуманоидни роботи. Досега са произвели такива предимно за развлекателна и научна цел. "Амека“ вече е достъпна на пазара и може да се купи или наеме.

Според Джаксън роботът е перфектен за тестова платформа на изкуствен интелект: "Много хора работят върху взаимодействието с изкуствения интелект, затова "Амека“ може да е полезна за създаването на приложения за наблюдение, разпознаване на лица или глас. Така този хуманоид се превръща в платформа за изкуствен интелект“.

Той обясни, че "Амека“ е резултат на 15-годишни усилия и работа. А ако и вие искате да си купите такъв робот, ще са ви необходими около 133 хил. долара.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Като две капки вода: Дара Екимова и Гери-Никол лика прилика
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).