Репетират мюзикъла "Оркестър без име" в драматичния театър

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:26 / 18.06.2008
1615
В Пловдивския драматичен театър стартира репетицията на мюзикъла "Оркестър без име", чиято премиера ще бъде в началото на ноември. След "Коса" и "Ах този джаз" режисьорът Борис Панкин посяга към сценария на Станислав Стратиев, по който бе заснет култовия български филм преди 25 години.

В мюзикъла ще прозвучат 16 български хита, сред които оригиналните към филма "Оставаме" на Маргарита Хранова и Вили Кавалджиев и "Нашия град" на "Тангра". Включени са още песни на ФСБ, Кукери, Васил Найденов, Сигнал, Диана Експрес и други известни поп и рок изпълнители.

В ролята на ентусиазирания барабанист Жорето ще видим актьора от пловдивската драма Ивайло Христов, а кокетната певица Рени ще изиграе Елена Атанасова, носител на "Аскеер" за ролята си на Бриджит Джоунс. Сценограф на спектакъла е Иван Токаджиев - сега заместник-министър на културата, а хореографията е поверена на Боряна Сечанова - директор на балет Арабеск.

"В едно проучване преди 2 години стана известно, че "Оркестър без име" е най-харесваният български филм и затова се спрях на това заглавие" - заяви режисьорът Борис Панкин.

Източник: bgfactor.org


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Автомобилът ви е "спрял да дърпа"? Какви са причините
Той е банкер от "Уолстрийт", български зет и влезе в надпреварата...
Превърна се във вирусна сензация – на 38 няма зъби, но снима клип...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
50-годишната Росица Пейчева, бременна в 7-ия месец: Благодаря, че...
Опасни трендове в социалните мрежи могат да доведат до рак на кож...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).