ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Рецепта за най-добрата марината за агнешко
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:36 / 28.04.2024Коментари (0)11640
©
Изборът на правилната марината за агнешко месо може да направи голямо разлика във вкуса и текстурата на крайния вид на ястието. С десетките възможности за маринати, които могат да се използват, изборът може да бъде предизвикателство. Затова днес споделяме коя е най-добрата марината за агнешкото месо?

Подходящи маринати 

1. При агнешкото месо отлична работа вършат киселите маринати – с оцет, лимонов сок, вино, кисело мляко. Тези маринати не само придават на месото уникален вкус, но и го правят по-меко и сочно. В такива маринати агнешкото може да престои за 2-3 часа, достатъчно време, за да усвои аромата и вкуса на подправките.

2. Месото става крехко ако постои една вечер в олио, чесън и подправки на вкус. Тази марината е по-силна и има потенциал да промени текстурата на месото, като го направи по-крехко и по-плътно. 

3. Ако желаете да неутрализирате силния аромат на агнешкото, може да оставите месото за няколко часа в марината от зехтин, лимонов сок и подправки. Тази марината добавя свежест и лекота към вкуса на месото, като му позволява да запази своя натурален аромат.

Рецепта за марината за агнешко месо: 600 мл. вода 250 мл. оцет 600 мл. бяло вино 1 връзка пресен джоджен 1 връзка магданоз 3 стръка девисил 5 бр. дафинов лист

За приготвянето на тази марината, слагате всички съставки да кипнат заедно. Оставяте маринатата да се охлади напълно преди да сложите агнешкото. Накисвате агнешкото месо за поне 3-4 часа в маринатата. След това отцеждате и приготвяте по избраната от вас рецепта.

Изборът на правилна марината за агнешкото месо е ключов фактор за приготвянето на вкусно и сочно ястие. В зависимост от предпочитанията ви за вкус и текстура, можете да изберете кисела, маслена или лека марината, която ще подчертае най-добрите качества на месото. Експериментирайте с различни съставки и рецепти, за да откриете вашата любима марината за агнешкото месо и да създадете ястие, което ще впечатли всичките ви гости, пише actualno.com.


Още по темата: общо новини по темата: 197
13.05.2024 »
11.05.2024 »
08.05.2024 »
07.05.2024 »
07.05.2024 »
07.05.2024 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Абитуриентски балове 2012
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Абитуриентски балове
Евровизия 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: