Пускат руски игрален филм, заснет в космоса

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:45 / 10.03.2023
1398
Русия пусна трейлър на "The Challenge" - първият игрален филм, заснет в космоса.

Той е сниман на около 400 км над Земята на Международната космическа станция (МКС) през 2021 г. - преди нахлуването в Украйна - и ще бъде пуснат на екран следващия месеца. Това е първият филм, в който актьорите и режисьорът са изведени в космоса за снимките. Премиерата на филма "Предизвикателство" ("Вызов") на режисьора Клим Шипенко ще се състои на 12 април, а по кината в Русия ще излезе на 20 април, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

През 2020 г. холивудската звезда Том Круз, заедно с режисьора Дъг Лиман, разкриха плановете си да пътуват до МКС, за да заснемат игрален филм в сътрудничество със SpaceX на Илон Мъск и НАСА.

"The Challenge" разказва за жена кардиохирург на име Женя, която е част от екип лекари, изпратени да оперират космонавт (в ролята - действителният космонавт Олег Новицки), който губи съзнание, докато е на МКС. 

Пересилд и продуцентът-режисьор Клим Шипенко пътуват до МКС заедно с космонавта Антон Шкаплеров през октомври 2021 г. и заснемат филма в продължение на 12 дни.

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Превърна се във вирусна сензация – на 38 няма зъби, но снима клип...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
50-годишната Росица Пейчева, бременна в 7-ия месец: Благодаря, че...
Опасни трендове в социалните мрежи могат да доведат до рак на кож...
Режисьорът на "Уроците на Блага" е готов с нов шедьовър
50 години група "Фактор": Музиката, любовта към рока и приятелств...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).