Псуват известен диригент заради Криско, колеги се отказаха от него

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:23 / 10.04.2019
9721
Псувни и обиди отнесе диригентът на Разградската филхармония Левон Манукян!  Причината е скандалният рапър Криско и съвместният му проект с класическите музиканти. Скандалът избухна, след като Манукян публикува афиш на нестандартния концерт в профила си в социалните мрежи. Потребителите изсипаха гнева си върху него заради експеримента му да съчетае класическа и рап музика. Проектът носи името "Криско и Филхармонията: Трибют към българската музика".

Изненадващият спектакъл стартира от Варна, след което продължава участията си в Бургас, Плевен, Пловдив и Добрич. На концерта Криско ще изпълни подбран репертоар от емблематични поп и рап песни от последните 20 години в българската музика под съпровода на класическите музиканти от филхармония "Проф. Димитър Ненов".

"Заедно с колегите ми поемаме риска да представим нашия нов и за мнозина вероятно неочакван проект. Мнението на хората, които ме оплюват, не ме интересува изобщо! Защото критиката е полезна, след като приключи дадено събитие, а не преди това!", категоричен е Левон Манукян.

Маестрото от години има афинитет към смесването на симфоничното звучене с различни музикални стилове. По този начин обича да провокира и себе си, и публиката. Не веднъж е правил съвместни проекти с български изпълнители и актьори, а най-голямата му провокация до този момент е дирижирането на рок-метъл изпълнители, пише "България Днес“. 

"Само едно не разбирам - защо хора, които последните години не са стъпили на нито един мой концерт, стоят и изказват мнение за мои проекти. Изказват негативното си мнение и ме учат на морал! Защо?! Къде бяха, когато правих десетки концерти с музиката на Бортнянски и хор "Родна песен"? Къде бяха, когато направих "7-те последни думи на Христос на Кръста" от Хайдн? Аз поканих хората да видят нещо различно. Още преди да е започнало, някои вече имат негативно мнение", гневи се 37-годишният носител на десетки музикални награди.

200 музиканти са се отрекли от Манукян, след като той обяви, че ще прави концерти с Криско.

"За един ден останах без почти 200 души във фейса. Тъкмо се чудех как да се освободя, а то станало естествено. Жалко, разделих се с половината си колеги във фейса“, ожали се диригентът.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1871):
14.12.2019 Синът на Стефан Данаилов: Ще го запомня като добър и смирен човек!
14.12.2019 Вдовицата на Шарлопов с нов мъж до себе си
14.12.2019 Николета се показа без капка грим, феновете полудяха!
10.12.2019 Светлана отпразнува имения ден на бебето си с парти за 10 хиляди лева
07.12.2019 Голяма новина за "Откраднат живот"!
26.11.2019 Теди Велинова ремонтира каравани след развода с д-р Енчев
Още новини от Любопитни новини:
Никога не сте виждали такава градушка, все едно летят павета
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).