Преподавател от ПУ представя новата си книга в Стара Загора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
17:12 / 21.02.2011
3069
Доц. д-р Живко Иванов представя новата си книга "Европа ли? Европа, я! (записки на колумниста) изд. къща Хермес. За книгата и автора ще говори Младен Влашки от Пловдивския университет.

Представянето ще бъде на 22 февруари от 18 часа в залата на първия етаж в Регионална Библиотека "Захарий Княжевски" - Стара Загора.

Доц. д-р Живко Иванов е преподавател по Българска литература в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". В книгата е събрал текстове, от редовната петъчна колонка на в. Марица, писани в продължение на 6 години - от 2004 до 2010, по актуални теми: българският европеизъм; миграцията на българите към Европа, както и на европейците към България; културните сблъсъци и взаимодействия.

Доц. Иванов казва: "Идват времена на двупосочни движения, контакти. Не само ние имаме какво да възприемаме от Европа, но е дошло време Европа да научи повече за нас, за нашите богатства, които самите ние трудно откриваме или прикриваме понякога. Да разкрием характерните черти на характера, на начина на живот, на онова, което харесваме, и да го отстояваме, за да можем да кажем на европейците. Ето, ние сме такива! Харесваме се! Ако Вие ни харесвате, тогава можем да го правим заедно."


Виж коментарите (4)
Още новини от Любопитни новини:
Победител във "Фермата" стана татко на момче
Цънцарова изпадна в доста неудобна ситуация по време на ефир
Мони Бонбони крие бременно коремче?
Наша актриса стана жертва на известен онлайн сайт за дрехи и аксе...
Красива репортерка на Нова телевизия слага край на кариерата си
Тази звездна двойка е на път да изненада всички


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).