Представят ни камерни произведения от Хендел до Чайковски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:11 / 21.11.2011
1470
Два концерта на 23 и 25 ноември 2011 г. ще се състоят в салоните на Арт Галерия - Музей "Филипополис". В програмата на Фестивала ще чуем камерни произведения от Хендел до Чайковски.

На 23 ще чуем сопраното Силвия Тенева и Алек Аведисян. На 25 - Марио Хосен с участието на Милена Миллова, пиано, Лиляна Кехайова, виолончело и Наталия Тодорова, цигулка.

Цигуларят Марио Хосен - съвременният Паганини, виртуозът с впечатляващ стил на изпълнение, който майсторски съчетава класическия подход с филигранната романтична изразителност. Сопраното Силвия Тенева - любимата ученичка на ненадминатата Райна Кабаиванска, съчетала в сценичните си изяви нежността на Жулиета и решителността на Вагнеровите героини. Баритона Алек Аведисян - един прецизен млад музикант, който освен оперните роли покорява световните сцени и със своите камерни концерти.

Организаторите на Фестивал "CAMERATA", Фондация "Музикална младеж" и Арт Галерия - Музей "Филипополис" предоставят сцена на млади изпълнители в сферата на камерното музициране, в атмосферата на Пловдив от епохата на Възраждането и заобиколени от картините на най-известните български художници. Във бъдещите издания на Фестивала ще бъдат канени млади музиканти с определен интерес към камерната музика от целия свят.

Началото на концертите ще бъде от 19:00ч. Те ще бъдат следвани от изискан коктейл и среща с изпълнителите в салоните на Арт Галерия-музей "Филипополис".
Задължително официално вечерно облекло.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Най-лошият кошмар за финалистките в "Ергенът" се сбъдна! Няма поб...
Чоткин отвя всички в Hell’s Kitchen и грабна голямата награда от ...
Поредната магнитна буря удари Земята
Джакпотът от тотото падна, вижте от кой град е късметлията
Рибар улови 85-килограмов сом
Шеф Манчев променя правилата в "Черешката на тортата"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).