Почина актьор от "Титаник"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:51 / 27.06.2023
5389
На 94-годишна възраст почина американският актьор Лю Палтър. Той играе ролята на Изидор Щраус, заможен магнат и най-богатият пътник на борда на злополучния лайнер във филма "Титаник", режисиран от Джеймс Камерън, съобщава The Hollywood Reporter.

Палтър е напуснал този свят на 21 май в дома си в Лос Анджелис. Актьорът е страдал от онкологично заболяване, информира неговата дъщеря Катрин Палтър. 

По време на актьорската си кариера Лю Палтър участва във филми като "Законът на Лос Анджелис", "Първият понеделник на октомври", "Хил стрийт блус" и"Летящата монахиня".

В "Титаник" Палтър изигра Исидор Щраус, а Елза Рейвън - съпругата му. Последната им сцена беше заснета в каюта, пълнеща се с ледена вода, докато двойката се прегръщаше на леглото, а музикантите свиреха химна "Nearer My God to Thee“.

Интересна подробност от последните дни е, че роднина на героя на Лю Палтър в "Титаник" загина на борда на подводницата "Титан", която се бе отправила на експедиция към останките на корабокруширалия лайнер.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Иво Аръков си стегна багажа, обяви нещо гандиозно
Днес една от най-големите сексикони на Холивуд става на 94
Шеф Андре Токев: Хората да не се отказват в най-трудните си момен...
След присъдата на Доналд Тръмп проговори дъщеря му Иванка
Една от най-популярните тв водещи у нас показа снимка от бала си
Болестите, които ни "пазят" работното място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).