Почина Робърт Блейк

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:28 / 10.03.2023
2471
Холивудският актьор Робърт Блейк почина на 89-годишна възраст, предадоха осведомителните агенции, като цитираха съобщение на племенницата му Норийн Остин. 

Той придоби известност с ролята си на детектив под прикритие в телевизионния сериал "Барета" от 70-те години на миналия век и както и в класиката на Дйвид Линч "Изгубената магистрала".

Актьорът, спечелил признание и с превъплъщението си на психопат убиец във филмовата адаптация от 1967 г. на романа "Хладнокръвно" на Труман Капоти, е починал в дома си в Лос Анджелис, заобиколен от семейството си. 

Успехите на Блейк на сцената бяха помрачени от обвиненията, че е убил съпругата си през 2001 г. Той категорично отричаше вина. 

Актьорът беше обвинен, че смъртоносно е прострелял жена си - Бони Лий Бейкли, за да получи попечителството над дъщеря им. Двамата бяха женени по-малко от година. Бейкли е била омъжена четири пъти, преди да срещне актьора.

Той беше оправдан в края на шумен тримесечен съдебен процес, в който Бейкли беше представена като жена, търсеща слава и пари. Твърдеше се, че е принудила актьора да сключат брак, като е забременяла. 

По-късно по гражданско дело, заведено от наследниците на покойната Бони Лий Бейкли, бе решено, че той все пак е отговорен за убийството й.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ще се изненадате кои са най-използваните банкноти у нас
Маслините ни предпазват и трябва да ги ядем с костилките
В "Ергенът" останаха само две претендентки
Бони загуби в Hell's kitchen, отмъкнаха й победата в последния мо...
Звездно бебе с приказна погача
Троен годеж в Hell's kitchen


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).