Пловдивчанин покори западноевропейския първенец Монблан

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:50 / 07.09.2018
8191
Преди 3 дни в ранните утринни часове пловдивчанинът Димитър Миленков  покори най-високия  връх в Западна Европа-Монблан(4810м) в Алпите.

На 30-ти август пловдивчанинът, съвместно негов колега и съмишленик Г.Бончев , отпътува на експедиция за изкачване на Западно-Европейския първенец.

Върхът е разположен на френско-италианската граница и е предизвикателство за много алпинисти от цял свят. За изкачването му освен добра екипировка са нужни и много усилия ,за което по пътя към Франция момчетата направиха подготовка като изкачиха  връх Брайтхорн(4164м)в Италия.

Преходът към в.Монблан започна от френския курорт и световен център на алпинизма и планинарството- Шамони, намиращ се в подножието на върха.

Групата алпинисти тръгна за върха на 3-ти септември , преминавайки през хижа Егюи дьо Гуте(3817м),където нощува за аклиматизация.

Това е била най-трудната и най-техничната част от маршрута.Сутринта поеха към връх Дом дьо Гуте(4300м), за да достигнат в 10:00ч първенеца на Алпите-Монблан(4810м).

От покрития с тонове сняг бял връх се откриват невероятни гледки към Матерхорн, Монте Роза, Гранд Жорас и още много върхове в красивите и необятни Алпи. Димитър сподели, че поема обратния път за България с доволство от постигнатото.

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Зрител: Владимир Зомбори спечели "Като две капки вода"
Дядо Иван Звездев сади русенски благи домати
Той е легенда, бивш треньор на Гришо, съпруг на звезда и бивше га...
Коя е майката и коя е дъщерята?
Носителка на "Оскар" и "Грами" призна сексуалната си ориентация
Арестуваха Жерар Депардийо


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).