Песенна благословия за Коледа ще отправят 94 малки пловдивчани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
06:30 / 09.12.2011
1876
Песенна благословия за Коледа ще отправят 94 малки пловдивчани от детска вокална група "БАМБИНИ", с ръководител Снежана Донева и формацията за автентичен фолклор "Куклици", с ръководител Виолета Щерева.

Днес от 17.30 ч., в мол "Галерия Пловдив", на 3-ия етаж, в зоната за хранене /където са Българска национална кухня, Средиземноморска кухня и Царството на палачинките/ те ще изпеят традиционни фолклорни и съвременни коледни песни. Музикалният съпровод и аранжименти са дело на корепетитора на ФАФ "Куклици" Димитър Донев.

Концертът "Коледа през детските очи" на двата състава, които са към Общински детски комплекс - гр. Пловдив, ще е придружен и с битова трапеза и задължителното разчупване на късметлийска питка с паричка.

"Ще започнем с традиционните коледари и типичната фолклорна коледна благословия", разкри част от програмата вокалният педагог Снежана Донева. "Концертът ще завърши с известните на всички съвременни зимни песнички като "Джингъл белс ", например. Искаме да припомним традициите, да покажем как поколения българи са посрещали светлите празници. Затова започваме с традицията и завършваме със съвремието, така ги съчетаваме".

Децата, на възраст от 4 до 18 години, ще се включат и в обичаите, свързани с Бъдни вечер. Те ще подредят битово аранжирани трапези с традиционните постни ястия, естествено сготвени от мама и баба. Ще има и Бъдник, символ на семейния уют, който се слага в огнището на Бъдни вечер.

"Целта ни е младото поколение да не забравя традициите на българския род, а да ги продължи", допълва Снежана. Тя е изключително благодарна за любезното домакинство на най-големия мол в Пловдив и Южна България. Според нея децата със сигурност ще се забавляват в уютната и топла атмосфера на "Галерия Пловдив".

Концертът "Коледа през детските очи" е с вход свободен. Елате, да почувстваме заедно Коледния дух, чрез вековните и съвременните обичаи и песни, обединени в едно, канят организаторите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Никога не сте виждали такава градушка, все едно летят павета
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).