"Пеещите котенца" с 20-годишен юбилей в Дома на културата "Борис Христов"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:43 / 21.10.2018
5651
ДВГ "Пеещите котенца“ ще отбележи своя 20-годишен юбилей с концерт в Дома на културата "Борис Христов“ от 11 часа на 4 ноември.

За първи път на сцената на Дома на културата на 4 ноември 218 г. ще бъдат представени най-новите детски песни на Невена Кючукова, която повече от 40 години работи с малчугани и твори за тях.

На юбилея възпитаниците й ще изпълнят 15 нейни песни. Освен "Пеещите котенца“ на сцената на Дома на културата ще излязат и 130 малчугани от 9 детски градини от всички райони на Пловдив. Те ще представят детски хитове от репертоара на "Пеещите котенца“.

Участие в концерта ще вземат и пораснали "Пеещи котенца“, които в момента са възпитаници на НУМТИ "Добрин Петков" – Пловдив, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив и НМА "Панчо Владигеров" – София.

"Пеещите котенца“ е първата и единствена в Пловдивска област авторска вокална група за деца от 3 до 8 години. Тя е създадена от Невена Кючукова, която е композирала над 100 детски песни, стихове, мюзикъли. Нейните възпитаници достойно представят град Пловдив на национални и международни конкурси и са лауреати на повече от 100 награди. Децата от "Пеещите котенца" имат привилегията първи да изпълняват най-новите песни на композитора Невена Кючукова и да ги запишат в звукозаписно студио. Те се чакат с нетърпение и от малчуганите в страната.

Някои от бившите възпитаници на Невена Кючукова продължават да се занимават с музика, пеят и свирят на различни музикални инструменти в Англия, Германия, Италия, Испания, Австрия и др. държави по света.

Много песни, танци и забавления на талантливите пловдивски деца ще могат да се видят на сцената на Дома на културата "Борис Христов“ от 11 часа на 4 ноември 2018 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Никога не сте виждали такава градушка, все едно летят павета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).