Откриват изложба живопис на Васил Петров

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:19 / 06.12.2011
1402
На 13.12.2011 г. в галерия "Възраждане" ще се открие изложба живопис на Васил Петров. Той е може би най-енигматичният и мощен от съвременните фигуративни живописци и е истински представител на чистата западно европейска колоритност. 

Вече години той живописва морската стихия с нейните загадки, легенди, с мистичната, непрекъсната промяна на водата. Композициите в картините са многопластови и в сложната амалгама на цветовете има нещо старо, нещо от преди човека. Особена тайнственост е овладяла героите, жените и другите същества, изригнали сякаш от вдън океана, от праисторическите митове и човек занемява пред изключително сложната конфигурация, темперамент и многоизказност на колорита.

Роден през 1961 г. През 1981г. завършва училище за изящни изкуства "проф. Илия Петров" , София и учителски институт. Има осъществени към 40 самостоятелни изложби и множество общи такива. Член на СБХ и Международната фондация за пластични изкуства IAA, UNESCO. Носител е на девет награди за творчеството си.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Кирил Маричков се оттегля от турнето в САЩ, връща се по спешност ...
Зомбори и Весела Бабинова се разминали в началото
Стридите - естествен афродизиак
Принц Уилям и принцеса Кейт "преминават през ада"
Остров Света Анастасия всеки ден посреща десетки туристи
Цитиридис влезе в болница


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).