Отбелязваме 95-годишнината от рождението на Борис Христов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:57 / 18.05.2009
1366
95 от рождението на големия български оперен певец Борис Христов се навършват днес. По инициатива на областния управител Тодор Петков започват двудневни тържества в Пловдив.

От 11 часа ще се проведе тържество пред родната къща на певеца, която се намира на ул. "Велико Търново" № 47. Пред барелефа на Борис Христов, след кратко слово на областния управител ще бъде отслужена панихида от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай. Мъжкият хор "Борис Христов" ще изпълни две песни и след това ще бъдат поднесени цветя.

От 19 часа в ресторант "Пълдин" ще се състои "Музикална вечер с изкуството на Борис Христов" и коктейл. В нея ще участва д-р Нино Луканов - председател на Музикално общество "Борис Христов" Ст. Загора, който е един от най-ревностните почитатели на изкуството на големия бас, с богата лична колекция от над 50 часа записи с изпълнения на Борис Христов, автор на книги, притежател на колекция от лични вещи на Борис Христов, както и на всички публикации, излизали за певеца в България. Младият оперен певец Ивайло Михайлов - солист на Оперно - филхармонично дружество - Пловдив и стипендиант на Международната академия, носеща името на Борис Христов, в клавирен съпровод на Ромео Спилков ще изпълни ария от операта "Любовен елексир" на Гаетано Доницети и неаполитански песни. Д-р Нино Луканов, който поддържа връзка със семейството на Борис Христов в Рим ще изнесе кратка беседа и ще представи 20 минутен филм за певеца, сниман от Датската телевизия.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Актриса често пазарува от битака: Това е най-прекрасното място
Мъж получава по 1800 евро подарък на месец в продължение на три г...
Почина българският Брад Пит
Миската Венцислава Тафкова изневери на диетата си
Ники Минаж се извини
Завинаги загубихме голям глас на рока


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).