Орхан Мурад: Ашколсун на Сузанита, че се изчисти от наркотиците! Мен не ме е удряла, само баба си и дядо си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (75)
10:16 / 01.06.2020
62449
Когато през новия век на чалга небосклона изгряха Азис, Ивана, Преслава и Галена, Орхан Мурад, една от големите звезди на фолка от 90-те години, поотстъпи позиции в шоубизнеса, но през 2017-а името му отново за завъртя мощно в общественото пространство. Заслугата за възродения интерес към особата му бе на дъщеря му Сузанита. Чаровната и сексапилна тийнейджърка направи истински бум със скандално поведение и нецензурни песни и днес е сред най-обсъжданите ни млади звезди. Ето какво сподели гордия баща пред "Уикенд":

- Орхан, как се пазите от коронавируса? 

- Малко скептично съм настроен към цялата тази история с Ковид-19... От невярващите съм, че има такава епидемия. Вярвам на вирусолозите, които мислят трезво и човешки, но на тях не им се дава възможност да си изкажат мнението. Болно ми е, но трябва да кажа, че сме много, ама много далеч от всякакви видове човещина, цивилизация, държава и държавност. Сигурен съм, че по-будните, четящи и анализиращи хора смятат като мен. 

- Защо смятате, че заблуждават народа за пандемията? 

- Властимащите просто трябва да откраднат едни суми – субсидии. Дори имат наглостта да взимат и кредити, които отново ще потънат някъде. Дори в не толкова цивилизовани държави, за каквато се имаме ние, подпомогнаха директно населението с пари. На нас ни дадоха възможност да теглим заеми - уж безлихвени, но критериите са такива, че малцина могат да се доберат и до тия средства. Взеха се 10 милиарда кредит и още някой и друг милиард субсидии от ЕС. Кой обаче видя нещо от тези пари, освен двама-трима олигарси и антуражът им? И така всичко мина и замина... Мой приятел работи в строителна фирма в Англия. Там по време на извънредното положение заради коронавируса му дават по 700 паунда на месец, без да прави абсолютно нищо. А за своите граждани – англичаните, нямам думи как добре се грижи държавата им. 

- Вашият живот как се промени заради Ковид-19? 

- И аз се подписах в петицията за спешна финансова поддръжка на културния сектор в България, за да не бедстват самонаетите и самоосигуряващи се артисти на свободна практика. Самият аз не мога да кандидатствам за помощи. Работя като музикален ръководител в театъра в Кърджали и получавам някакви мижава, почти минимална заплата от там. За съжаление това, което ние, изпълнителите, хората на изкуството, се опитваме да продаваме, не е хляб, а музика. 

- Притеснен ли сте за бъдещето? Не се знае кога пак ще имате участия… 

- Никога не съм си позволявал да се отчайвам. Продължавам да работя и по време на пандемия. Направих 4 нови песни. Едната - "Карантина", дори я пуснах в ютуб канала си на 14 май, когато трябваше да се отмени извънредното положение. Те пък взеха, че измислиха друга формулировка - извънредна епидемична обстановка, а след това ще удължат срока и с ново название. Почитателите ми приемат много добре песните, които пускам в канала си. 

- С какви пари оцелявате в това трудно време? 

- Живеем със заплатата ми, моята пенсия и тази на жена ми. Получавам и постъпления от Ютуб канала ми. Съпругата ми е оперирана от рак на гърдата преди 4 години и взема 186 лева. Около 1200-1300 лева на месец влизат в семейството – вие преценете за какво могат да стигнат тези пари и как живеем. 

- Махнаха ли гърдата на жена ви при операцията? 

- Не са й махнали нито една от гърдите. Просто изрязаха образуванието и лимфните възли. Засега всичко е наред, надявам се така и да продължи. 

- Дъщеря ви Сузанита как е? 

- Супер е! Свежа и мотивирана. Променена. Хейтърите пишат, какво ли не за нея, но за съжаление не мога да ги зарадвам – Сузи е много добре. 

- Предполагам, че не се дразните от разни писания по адрес на дъщеря ви. Все пак преди време казахте, че лоша реклама няма... 

- Така е, няма лоша реклама, но в случая с дъщеря ми се касае за живота и състоянието на един млад човек. Радвам се на това, което е Сузи в момента. Нещата се развиват в наша полза. Цялото семейство сме добре и сме си вкъщи. 

- С какво се занимава Сузанита по време на извънредната ситуация? 

- Пише текстове, обсъждаме нови идеи. Имаме достатъчно време един за друг. Продължава да си учи и си взима изпитите. Сузи от години е на индивидуален план на обучение, а сега трябва да завърши 10 клас. 

- Променена ли е дъщеря ви, след като беше в клиника за наркозависими? 

- Да. Сузи сама взе решението да се подложи на лечение в клиниката за един месец. Сама си реши и да сподели с хората. Прави й чест, че си призна за проблема и пожела да се справи с него. Това говори за израстването й. Разказа за зависимостта и терапията, искаше да даде пример на хилядите младежи, които също са залитнали, както нея. Наркотиците са истинската голяма пандемия, а не някакъв измислен коронавирус. В момента дъщеря ми е чиста и е добре. На хейтърите не им се ще да е така, но Сузи много добре им го каза в телевизионно интервю: "Вие също сте боклуци, но за разлика от мен нямате силата, доблестта и интелекта да си го признаете и да тръгнете по пътя на разрешаване на проблема!". Радвам се на силната й воля и осъзнатостта й. 

- Дъщеря ви проявявала ли е някога агресия към вас? Удряла ли ви е? 

- Не, разбира се, никога не се е случвало подобно нещо! Как ще ми посегне или пък как аз ще се бия с детето си?! Невъзможно е това. Преди известно време баба й и дядо й ни бяха на гости. Спречкали са се тогава - не са искали да я пуснат да излезе на среща с приятелка, и Сузи ги е пернала леко по ръцете. Тя много се разстрои от това впоследствие. 

- Докато Сузанита беше зависима, забелязвахте ли, че нещо не е наред? 

- Подозирахме, но не бяхме съвсем сигурни. То тези неща се правят тайно и скришом. Докато мислехме как да постъпим с майка й и дори се съветвахме с психолози, Сузи сама дойде при нас и каза, че иска да влезе в клиника за наркозависими, за да се изчисти. Беше мотивирана да се промени. Радвам се, че осъзна какво стана. Смятам, че пред нея има само добри дни. 

- Има ли си приятел дъщеря ви? 

- Да, едно много добро момче. И двамата с майка й го одобряваме. От хубаво семейство е. Дори тези дни бяхме на гости в дома му.

Виж коментарите (75)

Още по темата (1614):
18.06.2021 Нешка Робева: Направих грешка, въпреки че Ванга ми я предсказа
21.05.2021 Световноизвестен актьор пусна кадър от Пловдив във фейсбук, помоли за
услуга
19.03.2021 Общинска болница набира доброволци за COVID отделението си
21.02.2021 Любимка на хиляди българи иска ваксина
28.01.2021 Васил Найденов си издейства пенсия от 500 лева
17.09.2020 Криско ще се пробва и като актьор в наш сериал
Още новини от Любопитни новини:
Никога не сте виждали такава градушка, все едно летят павета
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).