Ново пространство за театър и провокация се открива в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:00 / 16.01.2012
1259
Продуцентската компания Креди Арте започва редовно показване на смислени и силни камерни спектакли под наслова "Малък театър под земята". Те ще се играят традиционно в понеделник вечер на сцената на клуб "Петното на Роршах - Пловдив". Поредицата включва два спектакъла на месец.

"Малък театър под земята" ще показва малки театрални форми - камерни спектакли, монодрами, модерната напоследък stand-up-comеdy, сценични импровизации. Всичко това без никаква претенция, далеч от институциите и сложната машина на театралната система у нас.

Новата театрална авантюра ще дава възможност на независими формации и творци да правят изкуството, което ги вълнува, в непосредствен контакт с публиката. Инициаторите от продуцентска къща "Креди Арте" споделят своите възгледи в "Малък манифест":

Това е театър на смелите идеи и свежия поглед. Това е театър, който е уютно сгушен под земята, под нивото на очите, надолу и вляво, където е сърцето или каквото там имате вместо него. Това е театър на малките форми, преди всичко базиран на нови текстове и силна актьорска игра. Това е театър, който обича да пита, а не да отговаря. Това е театър на сетивата отвъд очевидностите.

Откриването е днес, 16 януари, от 19 часа, със спектакъла "Нагоре ли отивате?" - авторски проект на Асен Кукушев, Дулислав Дулев и Захари Танев. Спектакълът изследва какво се случва, когато трима напълно непознати заседнат в един асансьор. Ще промени ли тази неочаквана пауза живота им и асансьорът ли е техният капан всъщност? Със сигурност ситуациите и героите ще ви разсмеят до сълзи, но и ще ви накарат да се замислите.


Виж коментарите (2)
Още новини от Любопитни новини:
Звездно бебе с приказна погача
Троен годеж в Hell's kitchen
Марина Стоименова: Гледам го и не мога да го осъзная
34 години заедно: Ето я жената на Орлин Горанов
Алекс Гърдева: Бони показа много подлост и наглост!
Журналист за "Денсинг старс": Позорен финал! Крайно несправедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).