Нова технология прави колата почти невъзможна за кражба

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:14 / 11.09.2022
2099
Производителят на интериори Grupo Antolin и доставчикът на детектори Trinamix разработват система за достъп до превозни средства, използваща разпознаване на лица. Trinamix, която е дъщерно дружество на концерна BASF, има опит в биометричната сигурност и е много активен на пазара на смартфони.

Нова технология предвижда достъпът до автомобилите да става с помощта на биометричен “ "ключ". Системата за лицево разпознаване на Trinamix е сертифицирана според най-високите биометрични стандарти за сигурност. Тоя работи с уникални собствени алгоритми, които могат да потвърдят, че това е реално лице и съответно да предоставят достъп до автомобила, пише Automedia.

Системата удостоверява самоличността на водача с помощта на биометрични данни веднага щом той се приближи до превозното средство. По този начин на потребителите се предлага максимално удобство, без да компрометира защитата на данните. Освен това, с използването на новата технология колата ще стане почти невъзможна за кражба, защото всяко лице е уникално.

"Чрез интегриране на биометрични решения в нашите компоненти, можем да предложим на нашите клиенти иновативни системи, които съчетават интелигентно осветление, електроника и интелигентни повърхности с удостоверяване на лицето“, казва Марта Куевас, директор на групата Antolin Lighting & HMI.

Шофьорите вече избират автомобили без ключ, но автомобилната индустрия върви напред и следващата стъпка вероятно ще да бъде именно използването на биометрични данни за достъп до автомобила.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Като две капки вода: Дара Екимова и Гери-Никол лика прилика
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).