Ники Илиев за правеното на филми: Този процес ме кара да се чувствам "по-плътно" и да изразя себе си

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
12:10 / 06.12.2022
3988
Много хора се сещат днес за мен, още през нощта започнаха да ми изпращат съобщения. Това каза в предаването Добър ден, България" на Радио "Фокус" Ники Илиев, който днес е именник.

Популярният актьор, сценарист, режисьор и продуцент на филми днес ще работи, няма да празнува. По-късно през деня е на снимки в късометражен филм, в който участва, сподели той.

"В последните години не празнувам на днешния ден, защото ми се вижда егоистично да имам един празник в повече от останалите хора", каза Ники Илиев.

Той разказа, че по киното се е "запалил", когато е бил на 15 години и най-неочаквано бива поканен на кастинг за масовка на филм на БНТ, но става така че получава главна роля. След това учи "кино и телевизионна режисура“. Години по-късно се снима в сериала "Забранена любов“.  Тогава решава сам да си пише  сценариите и да си ги режисира.

"Има много неща, които не са моите и тогава Саня ме подтикна да направя мой филм", разказа Ники Илиев. Така, през 2012 година създава филма "Чужденецът“ и разбира, че именно това е "неговото". От тогава продуцира и прави филми.

Този процес го кара да се чувства "по-плътно" и да може да изразява себе си.

В последните години негов партньор е Башар Рахал - "единственият, който добавя нещо" към това, което е измислил. "Това е един цял свят, в който можеш да контролираш историята. Есенцията идва от мен, това е много добър начин за изразиш себе си и да създаваш нещо свое", посочи Ники Илиев.

Според него, в българското кино е  имало период, в който малко филми са били обърнати към хората, след 1989 година. 

На базата на тези му впечатления, и като фен на киното, той е създал първият си филм. "В момента има конкурентен пазар, вървим в добра посока", смята режисьорът.




Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Никога не сте виждали такава градушка, все едно летят павета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).