Не излизайте с мокра коса навън

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:36 / 14.12.2022
1220
Като деца често сме чували предупреждението: "Не излизай навън с мокра коса, защото ще настинеш."

Родители, баби и дядовци, учители са ни предупреждавали да изсушим косата си добре преди да излезем навън, за да се предпазим от разболяване.

Редица проучвания потвърждават, че не е препоръчително да предприемаме този риск, но не само заради разболяването, обясняват от Vesti.bg. Има друга причина, която важи с по-голяма сила от евентуалната настинка или дебнещ вирус.

Особено през зимните дни рискът за здравето на нашата коса е много по-голям, ако излезем на открито без да сме я изсушили добре. Това се случва, защото краищата на косата ни са много по-чувствителни, когато са мокри.

Излагането на ниски температури кара водните молекули в косата да увеличават обема си, което застрашава здравето ѝ.

"Често фризьорите ни съветват да оставяме косата си да изсъхва сама, но през зимата определено това не е препоръчително", споделя коафьорът Джейсън Колие, сред чиито клиенти се нареждат Виктория Бекъм, Ева Лонгория и Сиена Милър.

Експерти съветват да избягваме миенето на косата си през зимните месеци тогава, когато не сме сигурни, че имаме време да я изсушим. "Или се къпете преди да си легнете, или просто станете един час по-рано, няма място за оправдания", категоричен е Колие.

Можете да подхраните косата си с различни маски, а Колие препоръчва да ограничим миенето ѝ до два пъти седмично. По този начин ще ограничим и употребата на сешоар.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Кирил Маричков се оттегля от турнето в САЩ, връща се по спешност ...
Зомбори и Весела Бабинова се разминали в началото
Стридите - естествен афродизиак
Принц Уилям и принцеса Кейт "преминават през ада"
Остров Света Анастасия всеки ден посреща десетки туристи
Цитиридис влезе в болница


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).