На София Филм фест в Пловдив представят три филма със специални гости

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:45 / 24.03.2024
3716
В следващите два дни на фестивала можете да се срещнете с режисьора Тодор Чапкънов, първия българин държал "Оскар" – Димитър Маринов, режисьорите Макс Вайсбърг и Радивое Андрич ("Когато порасна, ще стана кенгуру").

Днес /24.03/от 18,00 часа е прожекцията на "Мегдан: Между водата и огъня“ на Тодор Чапкънов. Филмът разказва интригуващата история на бивш състезател по водна топка, който иска да спаси отбора си, славата му и да запази традициите на своята общност. Той е принуден да се гмурне в дълбините на балканския подземен свят и в хаоса от събития и съдбовни решения открива, че границата между победата и поражението е също толкова тънка, колкото и повърхността на водата. Сценарият е дело на Алекса Баласевич, който е и един от продуцентите на филма. В главната роля е Виктор Савич, Освен с режисьора Тодор Чапкънов зрителите ще могат да се срещнат с част от екипа на филма от Сърбия, както и с другите българи от продукцията - оператора Иво Пейчев и монтажиста Бохос Топакбашиян.

В понеделник ще видим Димитър Маринов в "Караганда“. Единственият българин, държал в ръцете си Оскар, ще пристигне лично за среща с пловдивчани, Прожекцията и срещата с Димитър Маринов и американския режисьор на филма Макс Вайсбърг са от 18:15 часа.

"Светкавици отново!“ - продължението на "Светкавици“ показан на първия "София Филм Фест в Пловдив“ е от 20:45 в понеделник вечер. Специален гост ще бъде Радивое Андрич – любимият режисьор на "Когато порасна ще стана кенгуру“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Знаете ли къде предлагат най-добрата пица "Маргарита" в света?
Рафи издаде нещо интересно за финала на "Капките"
Блатечки: На Великден бях в "Дисниленд" и не се майтапя
Една от най-обичаните пловдивчанки се завръща ударно
Лекарка от Пловдив разкри защо не сваляме килограми дори и да гла...
Течността от натрошен охлюв се използва от древни времена


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).