ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Мото ръкавици - неизменна част от вашата мото екипировка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:34 / 08.07.2021Коментари (0)2734
©
Като мотористи сте наясно, че безопасността ви е на първо място. Сигурни сме и че не подценявате важността на мото ръкавиците и те са второто нещо от мото екипировката (след каската), което търсите да закупите. 

Но как да изберете правилните сред огромното разнообразие от улични, състезателни и мотокрос ръкавици, което се предлага в търговската мрежа?

3 неща, които е добре да вземете под внимание при покупка на мото ръкавици

МАТЕРИАЛ

По отношение на материалите, мото ръкавиците се делят на три категории: кожа, текстил и хибрид.

Кожа

Ръкавиците от този материал са предпочитани от голяма част от мотористите, тъй като са по-еластични, меки и удобни. Освен това кожата е много издръжлива на абразия, устойчива е на надраскване и скъсване, а ръкавиците прилепват удобно на ръцете и осигуряват необходимата защита и комфорт на ездача. Минусите на мото ръкавиците от кожа са по-високата цена и ограничената водоустойчивост. 

Текстил

Съвременният текстил позволява на производителите да създават здрави и устойчиви мото ръкавици за всякакви атмосферни условия. Те не са толкова издръжливи на абразия като кожените, не прилепват и толкова добре, но пък се предлагат на по-ниски цени и най-важното - предпазват ръцете по-добре в студ, вятър и дъжд.

Хибрид

Както и сами се досещате хибридните мото ръкавици съчетават характеристиките на кожените и текстилните модели. 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ЗАЩИТА

Обикновено протекторите за защита, с които са снабдени ръкавиците са меки и твърди вложки, като твърдите предпазват кокалчетата от нараняване, а меките - дланта. С какво ниво на  защита ще са вашите мото ръкавици зависи до много голяма степен на стила ви на езда. Например, ако обикновено карате  спокойно и в градска среда, ръкавици с ниво 1 СЕ на защита са добър избор. Но ако сте пистов състезател трябва да помислите за възможно най-високото ниво на защита.

ВИД

Различните стилове мотоциклетна езда поставят различни изисквания към мото ръкавиците. Което ще рече, че що се отнася до избора на вид трябва задължително да се съобразите със собствения си стил на езда и да се спрете на една от петте категории, които се предлагат в специализираните магазини: пътни (за градска среда), състезателни, мотокрос ръкавици, туристически и ADV.

Ръкавици за улично каране

Ако карате основно в градска среда, този тип ръкавици са добър избор. Предлагат се в широка гама и можете да се спрете както на по-класически, така и на по-спортен модел. Обикновено са с по-къси маншети за по-голямо удобство и имат някакво ниво на защита. Изработват се и от трите вида материал.

Състезателни

Проектирани са да предлагат максимална защита от абразия
©
и удар и едновременно с това  да осигуряват необходимия комфорт и удобство на състезателя. Обикновено се изработват от комбинация от няколко вида кожа (коза, говежда и от кенгуру) и предлагат най-високото ниво на защита. Пръстите им са предварително извити и имат броня както на кокалчетата, така и на дланта и  горната част на ръката. Стандартно са с най-голямата дължина и  с допълнително велкро закопчаване.

Туристически

Този тип могат да бъдат както в къс вариант, така и в дълъг (за по-добра защита). Изработват се или от текстил, или са хибридни и предлагат добър комфорт и удобство на ездача. Според желанията и сезона за каране, могат да бъдат както с водонепропусклива и термо подплата, така и перфорирани за по-добра вентилация.

ADV и Dual sport

Ръкавиците за този тип езда са с къси маншети и се изработват или от текстил, или от комбинация кожа и текстил. Те са меки, удобно прилепват на ръцете и разполагат с добра допълнителна защита в областта на кокалчетата и дланта.

Мотокрос ръкавици

Този вид са къси, леки, дишащи и с допълнителна подплата в областта на дланите. Най-често се изработват от текстил и се предлагат в широка гама от цветове и размери. Тъй като този мото спорт се практикува извън пътя, мотокрос ръкавиците не са с високи нива на защита, но осигуряват достатъчно добра защита от ожулвания и натъртвания. Освен това са меки, удобни и предпазват ръцете от умора, тъй като обират вибрациите.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: