Метач ходил на работа 19 дни, без да знае, че е уволнен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:08 / 31.12.2011
2779
Метачът от "Чистота" Николай Запрянов Йосев е ходил на работа 19 дни, без да разбере, че е уволнен. За куриозната случка разказа вчера неговият племенник Митко Денев. Директорът на "Чистота" Иван Стоянов потвърди, че има такъв прецедент, и уточни, че метачът е бил предупреден за освобождаването му, но е отказал да получи заповедта и самоволно продължил да работи.

Николай Запрянов е уволнен на 1 декември за несправяне с работата. Заповедта е резолирана от бившия шеф на "Чистота" Радослав Кошински. Според 56-годишния метач никой не го е уведомил за уволнението. На 15 декември е решил да изтегли аванс от банкомата, но се оказало, че парите не са преведени.

Пробвал е и на 16-и, но пак в картата нямало нищо. Разболя се, а на 19 декември, след като минаха почивните дни, отидох вместо него в предприятието и в "Личен състав" разбрах за уволнението, разказа Митко Денев, смаян от нелепата случка. Завчера са му показали и заповедта с дата 1 декември. Метачът е освободен без предизвестие, защото е бил назначен с изпитателен срок, който не е изтекъл. Той твърди, че всеки ден неговият отговорник го е записвал в присъствения дневник, и държи да си получи парите за отработените 19 дни.

Нямаме никакво правно основание да му плащаме, опроверга директорът на "Чистота" Иван Стоянов. Случаят е разгледан, поискал съм писмени обяснения и пред свидетели е потвърдено, че Николай Запрянов е бил поканен да му връчат заповедта за уволнение, но нарочно не е отишъл да я получи и продължил да ходи на работа самоволно, обясни Иван Стоянов. Проблемът е изцяло при него, подчерта той и допълни, че заповедта е изпратена на Запрянов по пощата.

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (2)
Още новини от Любопитни новини:
Като две капки вода: Дара Екимова и Гери-Никол лика прилика
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).