ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Красиви и неустоими мигли: как да изберем най-добрата спирала за очи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:14 / 13.01.2022Коментари (0)5319
©
Според последните тенденции в грима, миглите с подчертана дължина и обем ще продължат да са на мода и през 2022 година. Добрата новина е, че не е необходимо задължително да си поставяме изкуствени мигли – можем да подсилим погледа с помощта на правилно подбрана спирала за очи.

Спиралите за очи имат различни функции – могат да увеличават дължината и обема на миглите, да променят тяхната форма или да ги подхранват като балсам. С подходящата спирала, съобразена с конкретните ни нужди, можем не просто да подчертаем погледа, но да се погрижим миглите да се удължат и сгъстят по естествен начин. Ето как да изберем правилната спирала за очи, според експертите по грима.

Спирала за обем на миглите

Най-търсените спирали за очи на пазара са спиралите за обем. Дори при по-къси и тънки косъмчета, спиралите за обем имат силата да сгъстят дотолкова миглите, че изцяло да преобразят погледа. Добрите спирали за обем имат две основни характеристики: качествена емулсия на продукта и подходяща форма на четката – там се крие тайната на истинските гъстите и обемни мигли!

Формулата на  спиралата трябва да бъде лека, за да може да се нанася фино на няколко слоя, но без да се напластява. Съответно, четката трябва да бъде с по-къси, но за сметка на това, гъсто разположени власинки или бодлички – така поставянето на продукта става комфортно, бързо и, най-важното – равномерно, като достига дори до ъгълчетата на очите. Също така, четката трябва да е удобна за завъртане, за да може лесно да извиете миглите – това е трик, който използват професионалните гримьори. Очите стават видимо по-големи и подчертани, а миглите изглеждат по-гъсти и дълги.

Спиралите за обем придават по-интензивна и драматична визия, а безспорният фаворит сред тях е Volume Disturbia на Givenchy – една
©
спирала за ултраобем от основата до връхчетата. Само с едно нанасяне миглите са видимо по-сгъстени, а цилиндричната силиконова четка позволява извиване, което не може да бъде постигнато с никоя друга спирала. С помощта на иноватичната четка се нанася оптимално количество от продукта, а формата ѝ позволява както естествен и натурален вид на миглите, така и по-драматична визия, подходяща за вечерен грим. В допълнение, съставът на спиралата съдържа подхранващи витамини, които стимулират растежа на миглите.

Спирала за удължаване на миглите

След обема, следващият тип спирала за очи, според функцията ѝ, е спиралата за дължина. Често миглите могат да бъдат сравнително гъсти, но за сметка на това, не особено дълги. Тук на помощ идват спиралите за дължина – тяхното основно свойство, освен удължаването, е разресването на косъмчетата, така че дължината да не бъде за сметка на намаляване на обема.

Обикновено спиралите за удължаване имат по-гъсти четки, традиционно със спираловидна форма. Такава е например четката на Sumptuous Extreme Lash Multiplying Volume Mascara, една от най-добрите спирали за очи на Estée Lauder. Уникалната формула на тази спирала комбинира изключителна дължина с дълготраен обем. Четката Oversized BrushComber Extreme™ е произведена по технология, разработена от Estée Lauder и създава ефекта на изкуствени мигли. Четката сресва, подчертава и разделя миглите, като позволява продуктът да достигне дори до най-фините косъмчета. Специалната формула с призматични перли насища цвета на миглите и ги кара да изглеждат бляскави.

Дълготрайна спирала

Ако използвате спирала за очи най-вече за вечерен грим или за специални поводи, задължително условие е тя да бъде възможно най-издръжлива. Затова при избора на спирала е добре да обърнете внимание на нейната дълготрайност.

Не е нужно спиралата да бъде водоустойчива, за да трае по-дълго – на паз
©
ара има огромно разнообразие от продукти, които осигуряват едновременно обем и дължина, в комбинация с гарантирана издръжливост. Такава спирала е например Lash Idôle Mascara на Lancôme – един ексклузивен продукт с уникална четка за обем, който сгъстява миглите и гарантирано поддържа тяхната плътност повече от 24 часа.

Спирала за чувствителна кожа

Ако кожата ни е чувствителна, е необходимо да бъдем изключително внимателни при избора на спирала за очи, тъй като формулата на продукта е в постоянен контакт с очите през целия ден и съставките му могат да предизвикат раздразнения, хронични възпаления и дори увреждане на очите. Търсенето на спирала за чувствителна кожа може да изглежда като невъзможна задача – тя трябва да подчертава миглите, да осигурява обем, да не дразни кожата, да бъде дълготрайна и едновременно с това, да се премахва лесно, без излишно търкане на очите.

За щастие, такива спирали съществуват – Controlled Chaos Mascaraink от Shiseido е един уникален продукт за подсилване на миглите, който подчертава без да причинява кожни раздразнения. Дерматологично и офталмогично тествана, тази спирала е перфектна за дамите с чувствителна кожа – дори с едно леко нанасяне се постига изключителен обем, а благодарение на силно пигментирания туш в състава ѝ, миглите изглеждат по-тъмни, гъсти и дълги. Ексклузивната не-слепваща формула на Controlled Chaos Mascaraink осигурява 24-часова дълготрайност, като същевременно може да бъде премахната само с няколко фини движения, с помощта на дегримиращ продукт.

На каквато и спирала да се спрете, най-дорбият съвет е да се доверявате само на качествени световни марки. Заслужава си да инвестираме в по-висок клас спирали за очи, защото те са по-дълготрайни и по-щадящи към миглите, а едновременно с това са незаменим помощник за създаване на красива и неустоима визия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: