Красива пловдивчанка представя България на Мисис Европа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:58 / 20.09.2023
4240
Пловдивчанката Манита Вартан ще представи през ноември България на Международната сцена на Мисис Европа, който ще се проведе в Истанбул. 

"Изключително развълнувана съм от предстоящото ми участие като представител на България на международната сцена. Да, подготовката ми тече с пълна сила, не защото не се чувствам достатъчно уверена в себе си, а защото за мен е чест, дълг и отговорност да се боря за достойното представяне на моята родина." - споделя миската.

Конкурсът Мисис Европа се разпростира в рамките на 7 дни, ще има тематични вечери посветени на дейностите на различните участнички, както и представяне на страните им. Големият финал ще бъде в 3 кръга на мащабна сцена в един от луксозните хотели на Босфора - спортен стил, национален костюм и вечерен тоалет. 

Титлата Мисис е не просто красота, а мисия и отговорност.  Ще се представят всички държави от Стария континент, както и няколко други. Над 50 държави. 

Роклите за финала в момента се изготвят от Румяна Иванова - собственик и дизайнер на модна къща.

"До последния момент ще заложим на няколко модела, специално изработени за мен, като изборът ще се направи в последния момент по мои съображения и тези на екипа ми. Затова няма да издавам подробности, нека бъде изненада.  Националният костюм ще бъде над 100 годишна автентична сватбена национална носия , богато окичена със пендари от сребро от родопския регион където съм израснала.", споделя Манита.

Предимството и пред останалите е нейната индивидуалност, както и съчетанието от две култури, предвид арменския ѝ произход. Носи в себе си духа и харизмата на два народа. 

Личната ѝ кауза е посветена на работата с талантливи деца от всички националности в България. През последната година журира много конкурси за таланти и за красота на международната сцена - Париж, Атина, Варшава, Барселона.

"Самата аз организирам подобни събития концерти за таланти, като най-мащабния ми проект бе конкурсът Принцеса и Принц Юнивърс България, който е част от веригата на г-жа Меги Савова.", допълва Манита. 

Обича благотворителността и тя е част от живота и много преди да стане Мисис България. Тази пролет се погрижи за цялостната визия на абитуриентки в неравностойно положение. Организирала е десетки акции за събиране на помощи и средства за нуждаещи се, посещавам сираци и старчески домове. 

През 2022 г. Пловдивчанката Манита Вартан печели конкурса Мисис България Интернешънъл. Истинска огън жена - талантлива и вдъхновяваща, тя владее 6 езика, има две висши образования, завършва Езикова гимназия в Пловдив специалност испански език, след което Българска филология и е магистър по Психология към Пловдивски университет "Паисий Хилендарски".

Известно време е гимназиален учител. В миналото е била част от две модни агенции закратко, след което изцяло се отдава на образованието си. В момента е посветена на своята кариера като модел и на каузите си работа в насока на етническите малцинства, благотворителни акции и талантливи деца. През 2023 г. Манита печели и титлата Първа дама на България, за дейностите и във връзка с талантливи деца. Лице е на клиника за красота и регенеративна медицина както и няколко модни бутика. 

Фенове оприличават Манита на българската версия на Ким Кардашиян.

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Емрах още е влюбен във Веси, пуска й тайни съобщения
Актриса от Драмата, известната от "Войната на буквите", ще става ...
Родители фалират покрай абитуриентските балове на децата си
50-годишната Росица Пейчева разкри името на бебето
Обрат! Ергенката Надежда дава втори шанс на Алек
Бурите са били много силни, изместили са центъра на земното магни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).